Tetőcserép a közszolga házánál

Velkei Tamás
2010. 05. 17. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hévízi önkormányzat városfejlesztési és építésügyi osztályvezetőjének, T. Lászlónál, hétvégi házánál talált rá a rendőrség azokra a cserepekre, amelyek a közelmúltban tűntek el a város egregyi részén álló óvoda felújítása során. Magát megnevezni nem kívánó informátorunk elmondta, T. László beosztásából kifolyólag több projektért is felelős volt, így az egregyi óvoda rekonstrukciójáért is, ezért a felújítás során feltűnés nélkül ténykedhetett.
Az óvoda tetőzetét 2002-ben újították fel, vagyis a cserepek még jó állapotban voltak, ezeket szállíttatta az önkormányzati osztályvezető a telkére. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közölte: a keszthelyi rendőrkapitányság a város jegyzőjének feljelentése alapján kezdte meg a nyomozást az ügyben.
Ismert, lapunk többször is beszámolt a Vértes Árpád, korábban SZDSZ által támogatott polgármester vezetése alatt álló városban tapasztalt visszásságokról. Így többek között arról, hogy a zalai település híres fürdőjét korábban kifogás nélkül vezető Vancsura Miklóst – miután a minisztérium elbocsátotta állásából – a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kft. ügyvezetése is beperelte a tó partján indított II/B beruházás kapcsán, szándékos gondatlan kár okozása miatt. A volt igazgatót azonban a bíróság felmentette, Vancsura Miklós ezt megelőzően már egy munkaügyi pert is nyert a negyedrészben önkormányzati tulajdonú fürdő ellen.
A fürdőben történt számos visszásság miatt az önkormányzat Sikeres Hévízért képviselőcsoportja feljelentést tett sikkasztás, hűtlen kezelés, hanyag kezelés és csalás gyanújával ismeretlen tettes ellen. Mint azt megírtuk, az ügyekben ügyészségi és rendőrségi nyomozás folyik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.