Élő közvetítés
Ukrajna
ÉLŐ
Belgium
Szlovákia
ÉLŐ
Románia

Bolgár György könyve emeli az expó fényét

Könnyen az értékesítési listák élére kerülhet Bolgár György könyve. A szocialistákhoz minden körülmények között lojális médiaszemélyiséget azonban nem a hazai olvasók emelhetik a mennybe, hanem a sanghaji expó lebonyolításáért felelős, úgyszintén MSZP közeli Genexpo Kft., amely nem kevesebb, mint húszezer példányban, kínai fordításban rendelte meg Bolgár György Made in Hungary or made by Hungarians című, 104 oldalas alkotását.

2010. 07. 25. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szöllősi Katalintól, az expó magyar pavilonjának üzemeltetési igazgatóhelyettesétől tegnap megtudtuk: a könyvet ajándékul szánják az odalátogató delegációknak, és amennyiben elfogy, akkor utánnyomást kérnek belőle. A megrendelés pontos költségeiről nem kaptunk információt, a könyv itthoni, 1980 forintos árából kiindulva azonban akár 40 millió forintnyi közpénzt is felemészthet a furcsa kezdeményezés.
Mindeközben gyűlnek a felhők a Genexpo Kft. fölött, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ugyanis április óta nem utalja át a függőben lévő számlák 300 millió forintra rúgó végöszszegét. A tárca zárolása mindaddig tart, amíg az eddigi, meglehetősen zavaros ügyleteket teljes- körűen át nem világítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal. A központi vizsgálat július első napjaiban indult meg, és azt hivatott kideríteni, hogy a több gyanús szerződéssel bíró sanghaji világeseményen hazánk valóban minden fillért a magyar országimázs és a vállalkozások üzleti lehetőségeinek építésére fordított-e.
Bővebben a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.