Sanghaj: bezárás vár a magyar pavilonra?

Noha eddig sem volt botrányoktól mentes a sanghaji világkiállításon való magyar részvétel, most azonban minden eddiginél nagyobb blamázs veszélye fenyegeti hazánkat.<br />

2010. 07. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint ugyanis a magyar pavilont üzemeltető Genexpo Kft. nem fizette ki minden számláját a szervezők felé, ezért kínai partnereik egy része már azzal fenyegetőzik, hogy bezárják jövő héten a kiállítóhelyiséget. Az üzemeltetéssel megbízott társaság azért nem tud fizetni, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal néhány hete átfogó vizsgálatba kezdett, amely azt hivatott kideríteni, hogy az expóra szánt 3,2 milliárd forintnyi közpénzt minden esetben a célnak megfelelően használták-e fel. A vizsgálat lezárultáig pedig – április óta – nem utalják az expóval kapcsolatos számlák végösszegeit a Genexpónak.
Utóbbi vezetője ugyanakkor bizakodó, bár még hivatalos értesítést a zárolásról nem kapott, szerinte nem fordulhat elő, hogy idő előtt bezár a magyar pavilon, tartalékaikból finanszírozzák a programokat. Mint mondta, vannak csúszásaik ugyan, de partnereik egyelőre megértők.

Továbbiak a 11. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.