Antifasisztáink végveszélyben

„De Gaulle megalapítja a Francia Népi Gyűlést? Fasiszta! <br /> Egyesek követelik, hogy a Szovjetunió számolja fel <br /> a koncentrációs táborokat? Fasiszták!”<br /> (Jean Sévillia: Az értelmiség terrorizmusa, 2005.)<br /> <br /> „Az európai biztos Luxemburgban él, <br /> ami igen közel fekszik Franciaországhoz. Boldogok lennénk, <br /> ha Luxemburg bevenne néhány romát.”<br /> (Nicolas Sarkozy, 2010. szeptember 14.)<br /> <br /> „Felismerték a fasiszta brigantik, milyen veszélyt jelent <br /> vérgőzös rendszerükre a Szabad Nép, <br /> a Párt politikájának agitátora, a tömegek kollektív szervezője.”<br /> (Várkonyi Tibor, Szabad Nép, 1951. február 6.)<br /> <br /> „A Mindenható Teremtő nevében!”<br /> (Svájc alkotmányának kezdő sora)

2010. 09. 30. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nálunk többször kitört a fasizmus. Akkor is, amikor 2006 szeptemberében a fasiszta hatalom fasiszta erőszakszerve a közrádió épületének udvarán véresre verte az ártatlanokat, miközben a megfélemlített újságírók még sajtóbeli kollégáiknak sem merték megtelefonálni, mi történik odabenn, nemhogy a notóriusan szelektív hallású Haraszti Miklósnak, az EBESZ akkori, Bécsben székelő sajtófelelősének, aki természetesen szintén semmit sem hallott minderről…
Ó, bocsánat! A bevezető mondatok sztornó! Ez egy másik cikk kezdete akart lenni. Ugyanis a most következő írás egyszerű átirata egy titokban készült videofelvételnek, amely rögzítette, miként monologizált egy antifasiszta harcos az Ötvenhatosok terén rozsdásodó időkeréknek dőlve 2010. augusztus – hm! – 32-én, hajnali négy órakor. Az antifasiszta azonosságát nem fedjük fel. Csupán annyit említünk róla, hogy a Gyurcsány–Bajnai-kormány idején havi hárommillió forint állami apanázst kapott azzal a feltétellel, hogy havonta egy cikket ír az állam karcsúsításának szükségességéről, és egyet bármilyen témáról, amelyben a gyűlölet szó szerepel.
Egy talajt vesztett balliberális monológja
Indul tehát a felvétel:
Nem bírom! Nem bírom! A fasizmus a torok torát üli. Bizonyításra sem szorul. Tegnap is mi történt? A félkazah Orbán Viktor a szálasista–venezuelai vonalvezetésű Vona Gáborral Pilis szívcsakráján tegnap éjjel is saját farkasfogával marcangolt szét két baglyot, amelyeket korábban ciánba mártott nyíllal rekesztettek ki egy vén tölgy mély odvából. Ami újabb megdönthetetlen bizonyítéka a tegnapelőtti megdönthetetlen mellett annak, hogy hol fasizmus van, ott fasizmus van.
Az országot a Kempinski szálló bejáratától a záhonyi határátkelőig már jó ideje nyilas gárdisták vették hatalmukba, hiszen nálunk a szélsőjobboldal dirigál, mint Kertész Imre is nyilatkozta. Halmai, Nádas, Bauer is megmondta Németországnak, hogy nálunk a demokráciának, a jogállamiságnak – vége. Ráadásul a putyinista Orbán fekete NYENYI-palástban repked az Országház fölött, de ez már csak hab Franco tábornok Guernicában bebalzsamozott Sacher-Masoch tortáján. Emlékezzünk! 1938-ban is így kezdődött, csak akkor hagytuk. Aki nem ismeri a történelmet, arra ítéltetett, hogy megismételje. Hát nem! Ez nem a Clemenceau-k kora! Mert soha még egyszer Münchent! Emlékezzünk! Vagy meneküljünk! Mert egy Arturo Ui is demokratikusan mászott fel a hatalom rücskös csúcsára!
De hová meneküljünk? Ausztriába? Hahaha! Kizárva! Ott ahol az Osztrák Szabadság Párt 17,5 százalékkal, a szélsőjobboldali fasiszta Ausztria Jövője Szövetségéért 10,7 százalékkal terpeszkedik el a parlamentben? Karintia tartományban pedig egyenesen a fasiszták kormányoznak, tisztának és jólétinek álcázva a rasszista fertőt!?
Franciaországba? Amit a jó Zámoly-időkben még bezzegországnak becézgettünk? Amely Medgyessyt is a becsület lovagjává ütötte? Ott most Nicolas Sarkozy elnök az európai és európai uniós értékek kíméletlen sárba taposása mellett számolja fel olyan kegyetlenséggel és sebességgel az illegális cigány telepeket, hogy közben rendőrsége még romát is gyilkol! Szembemenetelve és dacolva az unióval! Hát hol van a szent liberté, égalité, fraternité (szabadság, egyenlőség, testvériség – L. I.)? Az uniós polgárok szabad áramlása?
Vagy a Sarkónak mintát adó szélsőjobboldali bohóc, Berlusconi Olaszországába meneküljek? Mamma mia! Csak oda ne! Oda, ahol égnek a roma táborok, és ahol még a kormánykoalíciónak is tagja a fasiszta Északi Liga! És a nyíltan fasiszta múltú kormánytagok! Jajjajajj! Gianfranco Fini, aki nem kisebb posztot tölt be, mint a képviselőház elnökéét! Meg egykori fasisztapárt-beli társa, Ignacio Benito Maria La Russa védelmi miniszter, aki büszkén viseli Mussoliniról formázott középső nevét! És Róma polgármestere, Gianni Alemanno, aki törzsökös fasiszta múltját azzal tetézte, hogy képes volt a Corriere della Serának a fasizmus „jó oldalairól” elménckedni?
Fogy a levegő Európában.
Költözzek eddig erős bástyánkba, Németországba? Ahol Thilo Sarrazin, a Bundesbank igazgatósági tanácsának most kirúgott tagjából egyszerre csak kibuggyant a „zsidógénezés”, amit iszlámellenességével akart tompítani? De maga a kancellár asszony is – akit eddig úgy szerettünk – mit mondott a múlt héten? Hogy a mozlim fiataloknak az átlagnál nagyobb hajlama van erőszakcselekmények elkövetésére, ami csak egy lépés más fajok elővételére. Arról nem szólva, hogy 13 000 koszovói cigányt akar hazaküldeni Sarkozy-módra! Hát igen! De jól megírta néhány éve Daniel Goldhagen: a német zsigerekben ott rejtezik a rassz- és fajelmélet!
Azután ott van az Európai Unió székhelye, Európa szíve, Belgium, ahol a szélsőfasiszta pártok egymásra licitálnak! Amelynek volt külügyminisztere, mai uniós biztosa, Karel de Gucht nyíltan antiszemita kijelentésekkel dobálódzik? Ahol a francia nyelvű belga, azaz a vallon már nem vehet flandriai ingatlant? Ahol – mint a múlt hét végén kirobbant botrányból kiderült – az Onze-Lieve-Vrouw de Lokeren általános iskolában szegregálják a vallon és külföldi gyerekeket, hogy „tiszta flamand” osztályokban tanulhassanak a holland anyanyelvű belgák? Ahol a szeparatisták szét akarják robbantani Belgiumot! És akkor mi, belgák, hová álljunk?
Menjek a „bürgerlich” Svájcba? Ott, ahol az uralkodó párt a bárányokat is rasszista módon, szegregálva ábrázolja? Ez, a nyíltan idegenfaló Svájci Néppárt, amely e kispolgári fertőből a szavazatok 29 százalékát halászta ki?
És mi tárul a szemünk előtt legutolsó mentsvárunkban, Skandináviában? Hát nem ért a fasizmus busza a végállomáshoz, ha a norvég Stortingban 23 százalékkal arcátlankodik a végletekig szélsőséges Haladás Párt? Dániában nem elég, hogy a saját extremizmusában is felbotló Dán Néppárt 14 százalékot ért el a választásokon, a Folketingben, a parlamentben, még csendestársa is a kormánykoalíciónak? Finnország országgyűlésében is ott ülnek a szörnyeteg Valódi Finnek! És Svédország, ahol most először jutnak be a parlamentbe a hamisítatlan nácik, Svéd Demokraták néven? Mi történik, Európa? Te, akihez anno még Árpink kiáltott segítségül?
Mi történik, Európai Unió? Még egy évtizede ti vontatok egészségügyi kordont az osztrák kormány köré, amiért a bécsi kereszténydemokraták Haider Szabadság Pártjával kötött koalíciót, most meg egy biztosotok böfög náci beszédeket?!
Mitévő legyek? Hová meneküljek? Európa fasiszta lett! Itt a vég!? Hol élhetek meg antifasizmusomból? Rám már nincs szükség? Netán akasszam fel magam?

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.