Hiller öröksége: 1200 tanárral kevesebb

Mintegy 1200 pedagógus-álláshely szűnik meg az új tanévben – derül ki az oktatásért felelős államtitkárság háttéranyagából.

2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét iskola ajtajára kerül végleg lakat, további harminc oktatási intézményt pedig beolvasztottak egy másikba. Az elbocsátások és bezárások oka a Bajnai Gordon exkormányfő nevéhez kötődő megszorítócsomag, amely tanév közben, idén januártól csökkentette az iskolák támogatását.
Az új oktatási kormányzat közben csökkenti az iskolai tananyag mennyiségét. Ezzel együtt várhatóan kevesebb lesz az engedélyezett tanköny is. A felsőoktatás rendszerét sem hagyja érintetlenül az új kabinet: előreláthatólag kevesebb lesz az önálló felsőoktatási intézmény.
Bővebben a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.