Nulladik évfolyam lemaradt gyerekeknek

Az oktatásért felelős államtitkárság tervei szerint a jövőben egyetlen olyan gyerek sem kezdheti meg az általános iskolát, aki nem rendelkezik az ahhoz szükséges alapvető képességekkel és ismeretekkel. A kormány az általános iskolai tanulmányok megkezdése előtt nulladik évfolyamon zárkóztatná fel a lemaradt gyerekeket.

2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gloviczki Zoltán közoktatási helyettes államtitkár lapunknak ennek kapcsán kijelentette: a hátrányos helyzetű gyerekek oktatási integrációját csak úgy lehet sikeresen megvalósítani, ha előtte átmenetileg – felkészült szakemberek segítségével, speciális felzárkóztató oktatással – szegregálják őket.
Tegnap reggel több mint 1,3 millió diák számára kezdődött meg az új tanév a becsengetéssel. A politikusok és a közjogi méltóságok központi kérdésként kezelték a tanévkezdést, mások mellett a köztársasági elnök, a főpolgármester és az oktatásért felelős államtitkár mondott beszédet valamelyik iskola évnyitóján. Schmitt Pál államfő a Műegyetemen (képünkön) kétségbeejtőnek nevezte, hogy az érettségizett fiatalok többsége nincs tisztában a történelem, a földrajz, a fizika tényeivel, és nem tudja elhelyezni hazánkat a világ kultúrájában.
Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.