Sukoró-ügy: Gyurcsánynak tudnia kellett

Munkatársunktól
2010. 09. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden kétséget kizáróan megállapítható a dokumentumokból, hogy Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő tudott arról, hogy a sukorói telekcsere, amelyet a Pénzügyminisztériumból irányítottak, csak a jogszabályok megszegésével bonyolítható le – mondta szombati sajtótájékoztatóján Budai Gyula, a tervezett beruházás körülményeit vizsgáló miniszterelnöki megbízott. – A befektetők egyik fő kérése ugyanis az volt, hogy a Velencei-tó partján lévő telket csere útján szerezzék meg, kizárva ezzel a nyilvános pályáztatást és a versenytársakat – fűzte hozzá.
A fideszes képviselő szerint állításait bizonyítja a pénzügyi tárca belső levelezése, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) elektronikus iktatása és a Joav Blum, a kaszinóberuházás egyik befektetője jogi képviselőjeként eljáró Bárd Károly levelezése, amelyeket szeptember 8-án adtak át a telekcsere ügyét vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészségnek. Mint mondta, kiderült, hogy az ingatlanügylettel összefüggő dokumentumok a minisztériumba kerültek, és Tátrai Miklós, az MNV volt vezérigazgatója onnan kapta az erre vonatkozó utasításokat.
A politikus rámutatott, Bárd Károly és Tátrai levelezése megdönti Bajnai Gordon volt kormányfő állítását, amely szerint ő semmiről sem tudott, mert az ügyvéd arról írt az MNV-vezérnek: a következő egyeztetést a Laudert és a projektet már a kezdetektől jól ismerő Bajnai távollétében is meg kell tartani. – Gyurcsánynak tudnia kellett, hogy az ügylet csak a törvények megszegésével valósítható meg, ám a kormányfő mégis elfogadta Tátrai ellenkező tartalmú tájékoztatását – fogalmazott a képviselő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.