A nagy harcos akár kezdőként is bizonyíthat Marco Rossinak

Lassan elfogy a magyar válogatott védelme, holott hétfőn este létfontosságú meccset játszik Bosznia-Hercegovina ellen, ráadásul idegenben. Az eleve sérülten érkező Balogh Botond mellett immár Dárdai Márton is kiesett izomhúzódás miatt, így senkit sem lepne meg Marco Rossi azzal a döntésével, ha a hollandok ellen debütáló Gera Dánielnek adna ismét lehetőséget, immár kezdőként. Gera a DVTK színeiben már régóta magas szinten teljesít, ráadásul ha a helyzet megkívánja, az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát.

2024. 10. 13. 15:55
Gera Dániel számára itt a nagy esély Fotó: Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Foghatja a fejét Marco Rossi, hiszen védőfronton nem áll jól a csapata, holott a válogatott az A csoportban való bennmaradásért folyó küzdelemben létfontosságú meccset játszik hétfőn este Boszniában. A Parma játékosa, Balogh Botond sérülés miatt már Hollandia ellen sem játszhatott, míg most kiderült, Dárdai Mártonra sem számíthat a kapitány. A Hertha 22 éves játékosát – aki kezdő volt a Hollandia ellen bravúros, 1-1-es döntetlent elérő magyar válogatottban – a félidőben le kellett cserélni a hollandok ellen, Marco Rossi pedig megerősítette, hogy izomprobléma okozott gondot a Hertha védőjének. 

Gera Dánielnek szerencsére nem lett baja
Gera Dániel harcossága sokat érhet a bosnyákok ellen. Forrás: DVTK.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség vasárnap adott ki tájékoztatást Dárdai állapotáról: a 22 éves játékos nem utazik el a csapattal Zenicába, hanem azonnal visszatér Berlinbe, a Herthához. Így Dárdai kiesésével a három belső védő posztjára maradt Willi Orbán (Lipcse), a 34 éves Fiola Attila, aki a hollandok ellen nagyot játszott , de kérdés, hogy bírja-e a tempót, Botka Endre (Fradi) és az újonc Szűcs Kornél (Plymouth). Illetve a hátvéd poszton is bevethető a válogatottban a hollandok ellen debütáló Gera Dániel.

Gera eredetileg nem került be Marco Rossi októberi keretébe, de Kerkez Milos sérülésével rá esett a választás, hogy pótolja kulcsemberünket. A DVTK védője régóta kiemelkedő teljesítményt nyújt az NB I-ben, pazar gólt lőtt a Nyíregyháza elleni bajnokin, míg harcosságára mi sem jellemzőbb, mint hogy az Újpest ellen a második félidőben egy összecsapás után elveszítette az eszméletét, ám mégis végigjátszotta a találkozót. Ha lehetőséget kap a bosnyákok ellen, akkor abban biztosak lehetünk, hogy címeres mezben még ennél is jobban odateszi magát.

„Azoknak viszem most el a válogatott fáklyáját, akik nem a korosztályuk legjobb játékosai, akik nem utánpótlás-gólkirályok, akik olykor perememberek a csapataiknál, igen, nektek, akiknek nem jósolnak nagy jövőt a pályán! Mert mi vagyunk azok a harcosok, akik sosem adják fel, akik makacsok, és akik a legvégsőkig hiszünk önmagukban, mert mi pont ettől vagyunk különlegesek!” – üzente a saját Instagram-oldalán Gera Dániel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.