Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Vizsgálódna Parvanov körül az EU?

2010. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A botránykeltéseiről híres bolgár Dnes i Utre hírportál saját értesüléseire hivatkozva, konkrétumok nélkül közölte, hogy az unió kivizsgálná a második mandátumát töltő bolgár köztársasági elnök, Georgi Parvanov állítólagos maffiakapcsolatait, érdekeltségeit az ország olaj-, energia- és informatikaszektoraiban. Egy ilyen vizsgálat példa nélküli lenne az Európai Unióban.
A hírre hivatkozva a Razkritia napilap még továbbment. Egy titkos kör létezéséről ír, amely még 2009-ben alakult az előző baloldali koalíció idején azzal a céllal, hogy megsemmisítsék a jelenleg kormányzó jobbközép GERB pártot és Bojko Boriszov miniszterelnököt. Az államfő mellett a kör tagjai között tartják számon Georgi Gergovot, a plovdivi szocialisták vezetőjét, a sertéstenyésztőből lett oligarchát, Rumen Petkov volt szocialista belügyminisztert, aki a maffiával tartja a kapcsolatot, s Kraszi Gergov volt állambiztonsági ügynököt, médiacézárt.

Megoldódhat a névvita.
Visszalépett a görög kormány a Macedónia név használatával kapcsolatos eddigi álláspontjától. A görög Paron napilap szerint Jeórjiosz Papandreu görög kormányfő állítólag elfogadta Matthew Nimetz ENSZ-közvetítő javaslatát, hogy a jugoszláv utódállam a Vardar Macedónia Köztársaság alkotmányos nevet használja a jövőben. Sajtóforrások szerint Szkopje is rábólintott a kompromisszumos megoldásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.