A bírót győzködték a Cozma-perben

Videofelvételek megtekintésével és újabb tanúk meghallgatásával folytatódott a Veszprém Megyei Bíróságon a Marian Cozma-per. A kamerák képei láttán a vádlottak megpróbálták elhitetni a bírósággal saját verziójukat.

Velkei Tamás
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség szakértői által megszűrt és lelassított felvételekből kiderült, hogy a békés Marian Cozmát a másodrendű vádlott Németh Győző kétszer is meglökte 2009. február 8-án hajnalban, a veszprémi Patrióta lokálban történt események során. Ennek ellenére Németh megjegyezte a bíróságnak: látható, hogy ártatlan, hiszen Marian Cozma „szúrós tekintettel nézett rá”. A második taszítás után pattant ki a verekedés, Raffael Sándor, Sztojka Iván és Pál Gábor is azonnal a sportolóra rontottak. Később Németh nekiment a kézilabdázó védelmére kelő Ivan Pesicnek is.
Az elsőrendű vádlott Raffael Sándor a felvétel egy adott pontján állította: éppen akkor ütik fejbe üveggel, ám a jelenetet a teremben csak ő látta. Korábban azt állította, hogy vérző fejét fogva, mit sem tudott a körülötte zajló verekedésről, ám a képeken kivehető, hogy a tömeget megkerülve újra lecsapott áldozatára, s csak akkor fogta a fejét, amikor a lépcsőn át elhagyta a helyiséget.
A bíróság meghallgatta többek között azt az M. Miklóst, aki két nappal a román sportoló meggyilkolása előtt a korábbi tanúvallomások szerint megfenyegette Raffael Andort, s amiért az enyingi Raffael-klán a gyilkosság éjszakáján bosszút forralva Fehérvárra készülődött. A kigyúrt M. Miklós a bíró kérdésére elmondta: Raffael Andort és Németh Győzőt egy korábbi üggyel kapcsolatban ismeri, mindkét személy szerepel abban a büntetőügyben, amely ennek a konfliktusnak a következménye. Kitért rá: a kérdéses éjszakán nem találkozott Raffael Andorral. F. Szabolcs Péter azonban ennek ellenkezőjét állította. Mindketten leszögezték: tartanak az enyingi Raffael családtól.
Makai Renátó ismertetett vallomásából az derült ki, hogy őt az enyingi „szülinapi bulira” egy ismeretlen hívta telefonon, majd amikor közölte, nincs autója, az idegen felajánlotta, hogy megadja Makai telefonszámát egy sofőrnek, aki másokkal együtt Enyingre szállítja. Leszögezte: nem testőre Raffael Jánosnak és Istvánnak.
A Cozma-ügy garázdasági eljárásában vádlott Kolompár Sándor és Csaba a szabályszerű idézés ellenére nem jelentek meg a bíróságon, magukat ki sem mentették.
Marian Cozma román válogatott kézilabdázót 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg a veszprémi Patrióta lokál előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.