A katasztrófa miatt buktak le

Munkatársunktól
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel nem érkezett bejelentés, nem folytat nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a feltételezett kolontári tojáshamisítási ügyben. Előzőleg a Magyar Hírlap adta hírül, hogy Kolontáron lebukott egy tojáscsomagoló és -forgalmazó vállalkozás, amely magyar áruként igyekezett volna forgalomba hozni jelöletlen spanyol étkezési importtojásokat. A lap az agrarmonitor.hu internetes portálra hivatkozva megírta: a társaság úgy bukott le, hogy egy, már hazánkban lévő kamionszállítmányt az iszapkatasztrófa miatt nem tudott átvenni, ezért a beszállító más hazai társaságoknak ajánlotta fel az árut. A Baromfi Terméktanács az ügy kivizsgálása érdekében bejelentést tett a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatalnál. A tanács szerint erős a gyanú arra, hogy más uniós tagállamokból rendszeresen jelöletlen tojások érkeznek az országba, majd magyar termékként – magyar regisztrációs számmal – kerülnek forgalomba.
Az ügyben érintett kolontári vállalkozó az agrarmonitor.hu portálnak tagadta, hogy hamisítaná a tojásokat, és a konkurencia támadásának tartja a Baromfi Terméktanács hatósági bejelentését. Fuchs Zsolt hangsúlyozta: a tanács álláspontja alaptalan feltételezésekre épül, mivel megvannak a jogosítványai a jelöletlen tojások ipari feldolgozására is. Ráadásul azt mondta, hogy a behozott egykamionnyi spanyol árut nem is jelöletlenként vásárolta volna meg, ezért a szállítmányt visszautasíthatta volna, csakhogy az a közelmúltbeli iszapkatasztrófa miatt a kolontári telephelyére meg sem érkezett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.