A szükségtelen ellensúly

Olvasónktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas plakátokon hirdeti magáról az MSZP, hogy ellensúly akar lenni. Ez lesz működésük fő célja. Elgondolkodtató az, amire készülnek. Talán érthetetlen számukra, hogy a szavazópolgárok hogyan mertek ekkora támogatottságot adni a Fidesz–KDNP számára. Hiszen így az MSZP nem tudja szándéka szerint gátolni a kormány országépítő munkáját.
Nem tudják megakadályozni Kovács László szerint a Fidesz „vérfürdőjét”, az elszámoltatást. Azt az elszámoltatást, amelyet minden Fidesz-támogató, minden becsületes magyar ember elvár az új kormánytól. Ez jogos igény az előző MSZP-kormánnyal szemben, mert regnálásuk ideje alatt egyszer sem vállaltak felelősséget tetteikért. Igaz, hogy hazánkban leromboltak mindent, amihez hozzányúltak, és kiárusították hazánk jelentős vagyonát. Jelentős kölcsönt, hitelt halmoztak fel regnálásuk ideje alatt. A munkanélküliség tíz százalék fölé emelkedett. Ne feledjük: hatalmas államadóssággal vette át a Fidesz–KDNP a kormányzást. A 25 milliárd dollárt, amit Gyurcsány felvett az IMF-től, most Orbán Viktornak kell visszafizetnie!
Ezek után joggal merül fel a kérdés, hogy hazánknak szüksége van-e egy bukott kormány ellensúlyára? Hiszen nem képesek a közjót szolgálni. Csak a szerteágazó korrupciós botrányaiktól és egyéb bűncselekményeiktől híres a nyilvánosság.
De nézzük: az oktatás rendbetétele, fejlesztése és kisiskolák újraélesztésének akar az ellensúlya lenni az MSZP? A vidékfejlesztés, a vasút szárnyvonalainak újraindítása és a posták, patikák újranyitása ellen képez ellensúlyt az MSZP? A kis- és középvállalkozások megsegítése és helyzetbe hozása ellenében akar ellensúly lenni az MSZP? A Gyurcsány Ferenc által kiépített diktatúra megszüntetése, valamint a tényleges demokrácia kiterjesztése ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni?
Az egészségügy rendbetétele és megerősítése ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni? A munkanélküliség jelentős csökkentése ellenében akar az MSZP ellensúly lenni? Az új munkahelyek létrehozása ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni? A bűnözés elleni küzdelem és a közbiztonság megerősítése ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni? A nemzeti érdekek érvényesítése ellenében akar az MSZP ellensúly lenni? A mindent elöntő korrupció felszámolása és a Zuschlag-, Hagyó-, Hunvald-, Wieszt-félék megbüntetése ellenében akar az MSZP ellensúly lenni? A köztörvényes és visszaeső bűnözők büntetésének szigorítása ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni? Hazánk jó hírnevének visszaszerzése ellenében kíván az MSZP ellensúly lenni? A hazánk elemi érdekeiért való kiállás ellenében akar az MSZP ellensúly lenni? A választópolgárok kétharmados többsége és akaratuk ellenében akar az MSZP ellensúly lenni?
Ha nem a leírtakkal szemben kíván az MSZP ellensúly lenni, akkor mire gondolnak?
Arra számítok, hogy ezeket a feladatokat a kormány akkor is képes lesz megoldani, ha azokat az MSZP mindenben gátolni fogja.
Dorogi László
Szentendre

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.