Ártatlan a brókerügy exnyomozója

Swendt Pál
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat évig tartó büntetőeljárás után a Fővárosi Ítélőtábla tegnap jogerősen felmentette a hivatali visszaélés és közokirat-hamisítás vádjai alól Molnár Csaba volt rendőr alezredest, a brókerbotrány egykori főnyomozóját.
A bíróság ezzel helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amelyben a volt rendőrtisztet és volt helyettesét a hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás vádja alól bizonyítottság, illetve bűncselekmény hiányában mentették fel.
Molnár Csaba a tárgyalás után lapunknak azt mondta: ellentétben a vádiratban megfogalmazott állításokkal, az ítélet pontosan azt rögzíti, ami a valóságban történt. Mint fogalmazott, a határozat indoklásából kiderült, a bíróság az eddigi védekezésével egyezően megállapította, hogy az ügyészség csak részleteiben hivatkozott egyes eljárási iratokra, és így kérte a bűncselekmény elkövetésének megállapítását.
– A rendőrségtől nem kerestek, és bennem sem merült fel, hogy egy ilyen hosszan tartó eljárás után ismét a pénzmosás üldözésével foglalkozzam. A jogerős ítélet után nincs akadálya, hogy felvételemet kérjem az ügyvédi kamarába, és gazdasági jellegű büntetőügyek területén szeretnék dolgozni – fogalmazott az egykori főtiszt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.