Az eredendő bűn, Őszöd

Olvasónktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Körmendy Zsuzsanna fontos cikket írt a Magyar Nemzet szeptember 30-i számában. Egy csökönyösen erőltetett jelenségről, illetve annak kényszeres fenntartásáról értekezett, mely jelenséget az MSZP és elsősorban annak pártlapjai, a Népszabadság és a Népszava állítja elő, mégpedig iparszerű méretekben. (De a HVG internetes kiadása is közölt hasonló színvonalú cikket.) A szerző írásával jókora adósságot törleszt. Már ideje volt ecsetelni az úgynevezett baloldal Orbán egyenlő Gyurcsánnyal című támadássorozatát. Azt, hogy a baloldali sajtó és politika mára már beteges elszántsággal és elfogultsággal hajszolja, keresi, kutatja, hogy hol és mikor mondta vagy mondja el Orbán Viktor a maga „őszödi beszédét”. A stratégia annyira erőszakolt, a párhuzam annyira hamis, hogy gyanítom, még a Népszabadság-előfizetők egy része sem vevő rá.
Gyurcsány bukott politikus. Önmagát sokszorosan lejáratta. A politikai kultúrát hírhedt őszödi beszédével, továbbá az azt követő magatartásával megszüntette. Előélete pártállami, tehát diktatúraalapú, személyes meggazdagodásának története pedig felveti a köztörvényes bűncselekmények gyanúját. (Úgy látszik, az MSZP-ben ez az igazi haladó hagyomány. Amiről vezetői annyit papolnak évek óta. A fehérgalléros bűnözés lehetőleg bűnszervezetben való elkövetéssel, bélelt nokiás dobozokkal fűszerezve. Gondoljunk csak a börtönben csücsülő Zuschlagra, Hagyóra, Wiesztre, Hunvaldra és a többi szocialista elítéltre, a már eljárás alatt lévőkre, meggyanúsítottakra.) Az ország első embere volt, de csak ártani tudott. Kényszeresen hazudozni, rombolni, visszavetni, szinte az összes állami intézményt, magát a kormányt is embertelen adósságokba verni, a hitelezők kénye-kedvének kiszolgáltatni. És közben teátrális ripacskodások, gyűlölködő szónoklatok, eszelős felszólalások sorozatával önmagát nevetségessé, sőt taszító jelenséggé alacsonyítani.
Egy ilyen embert akarnak Orbánnal egy szintre emelni. Pontosabban egy ilyen ember mellé akarják Orbánt lerántani a sárba. Egy kocsmába beterelni, majd ujjal mutogatni kettőjükre: lám, lám, egyik sem tud többet a másiknál. Szerintem a baloldali lapoknál, az ATV és a Klubrádió szobáiban már készen vannak a szalagcímes oldalak, bombasztikus híradások tervei is a nem létező megszorítócsomagokról.
Körmendy Zsuzsanna nem említi, de nagy a valószínűsége, hogy az MSZP az egész ciklus alatt ezt a stratégiát fogja követni. És boldog-boldogtalannak a szájába adni az őszödi beszédet, mint történt az legutóbb Pintér Sándorral. Minden napra jut majd egy jobboldali kormánytag vagy politikus, aki épp az imént mondta el a maga őszödi beszédét, de ha mégse, akkor minimum készült rá, titokban le is jegyezte, vagy legalábbis valami ahhoz hasonlót művelt. Csak talán még abban nem egyeztek meg, hogy az illető fideszes politikus saját magát buktatja le, vagy titkos áruló van köztük.
Vincze S. Tamás
Budapest

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.