Az esztergomi Fidesz-frakció nem alkuszik

MTI
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem választottak alpolgármestert az esztergomi képviselő-testület alakuló ülésén tegnap, mert a 10 tagú Fidesz-frakció levélben közölte Tétényi Éva független polgármesterrel, hogy fél évig egyikük sem hajlandó alpolgármesteri tisztséget ellátni. Tétényi közölte, mivel nyilatkozatukat esküjük előtt tették a képviselők, az eskütételt követően mindannyiukat név szerint megszólítja, hogy fenntartja-e nyilatkozatát. Meggyes Tamás volt polgármester kijelentette, hogy elhatározását nem változtatja meg. Szavait becsmérlő bekiabálásokkal, füttyel és pfujozással fogadta az alakuló ülés közel 500 fős közönsége, többen szóvá tették „Hol a nemzeti együttműködés?”.
A Fidesz helyi elnöke, Steindl Balázs önkormányzati képviselő kijelentette: a fideszesek Nyíri Attila MSZP-s képviselőt jelölnék alpolgármesternek. Tétényi Éva közölte, hogy továbbra is a legnagyobb frakcióból szeretne munkatársat maga mellé, és mivel őt illeti a jelölés joga, további egyeztetéseket kezdeményez, majd „Köszönöm szíves, segítő együttműködésüket!” szavakkal bezárta az ülés formális részét. Szavait többször hosszú, lelkes taps kísérte. A fideszes képviselők elhagyták az alakuló ülés helyszínét, a Dobó Katalin Gimnáziumot.
Tétényi Éva ezután beszámolt arról, hogy a városnak 20 milliárd forintos adóssága van, aminek nagyját 2012-ben kell kifizetni. A polgármester rámutatott, hogy ami Esztergomban történt, az nem politikai, hanem polgári mozgalom. Elmondta: jelenleg kettős kormányzás van a polgármesteri hivatalban, a városházán félelem uralkodik, neki és munkatársainak nincs internet-hozzáférésük, és saját telefonjaikat használják. Az esztergomi önkormányzatban a tíz egyéni választókörzetben az összes helyet a Fidesz–KDNP képviselői nyerték meg, egyikük Meggyes Tamás volt polgármester. A testületben az LMP, a Vállalkozók Pártja, az MSZP és a Jobbik Magyarországért mozgalom 1-1 helyet kapott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.