Az FHB-é az Allianz Bank

Hírösszefoglaló
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárult szeptember 30-án az FHB bankcsoport és az Allianz csoport között az a tranzakció, amelyről idén július 2-án írtak alá szerződést, így az FHB Jelzálogbank tulajdonába került az Allianz Bank és hatályba lépett a két csoport közötti hosszú távú együttműködési szerződés – közölte tegnap az FHB a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Most már az FHB Jelzálogbank Nyrt. tulajdonolja az Allianz Bank Zrt.-t. A tranzakciót a Gazdasági Versenyhivatal és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete is jóváhagyta.
Az Allianz Bank mérlegének főösszege a magyar számviteli szabályok szerint ez év augusztus végén meghaladta a 85,5 milliárd forintot. A bank értékét a zárás után határozzák meg – olvasható a közleményben. Az ár részeként az Allianz Hungária Biztosító Zrt. 1829,864 darab FHB-részvényt kapott, amivel 12 százalékra növelte tulajdoni hányadát az FHB Jelzálogbankban. Ugyanakkor az FHB még 1,1 milliárd forint készpénzt is fizetett az Allianz Bankért. A felek a júliusi bejelentésben a tranzakció értékét előzetesen 3,8 milliárd forintban határozták meg. Az Allianz Hungária Biztosító három évre szóló moratóriumot vállalt az FHB részvényeinek eladására. Azt csak meghatározott korlátozások mellett adhatja el az Allianz-csoporton kívüli harmadik félnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.