Az ország legjobb fizikatanárát keresik

2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizika- és kémiatanárok csapnak össze ma a fővárosi Csodák Palotájában a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok európai versenyének budapesti döntőjén. A nyilvános megméretésen a tanárok egyedi tanítási módszerekkel, a helyszínen bemutatott különleges kísérletekkel, húszperces bemutatóórákkal próbálják felkelteni az érdeklődést a természettudományok iránt. A versenyzők közül az akadémikusokból, elismert tudósokból álló zsűri választja majd ki azt a kilenc pedagógust, akik képviselik hazánkat Koppenhágában, a természettudományokat oktató tanárok európai döntőjén. – A cél az, hogy a természettudományokat tanító pedagógusok élményszerűbbé tegyék a fizika- és kémiaórákat, és ily módon felkeltsék a gyerekek érdeklődését a természettudományok iránt – jelentette ki lapunknak Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az esemény fővédnöke. Leszögezte: ez a verseny az egyik legjobb eszköz arra, hogy felhívják a diákok figyelmét a természettudományokra, és újra vonzó alternatívává tegyék a fizika-, valamint a kémiatanári pályát.
A természettudományos képzés évek óta válságban van. Tavaly közel harmincszor annyi természettudományt oktató tanár ment nyugdíjba, mint amennyi fiatal ezt a pályát választotta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.