Bővítették a fertőszéplaki tájházakat

R. Kiss Kornélia
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korhű népi konyha és kemence várja Fertőszéplakon a látogatókat mostantól: a híres tájházakban pályázati forrásokból alakították ki a legmodernebb oktatótereket. A múzeumpedagógiai képzés feltételei így már bármelyik korosztály számára adottak, és a mozgássérült látogatókra is gondoltak a fejlesztésnél.
A három oktatótermen kívül főzésre alkalmas népi konyha, az üres pajta felújított épületében a csuhézó és a korongozó foglalkoztató, valamint az itt készült kézművestárgyak bemutatására alkalmas kiállítótér és több informatikai pont is helyet kapott a múzeum területén. Az oktató-foglalkoztató terek kialakításával a jelenleg áprilistól októberig tartó nyitvatartási idő is kitolható, hiszen fűthető terek állnak majd a tájházak rendelkezésére, a foglalkoztatóterek interaktív táblákkal való felszerelése pedig magas szintű oktatást is lehetővé tesz. Fertőszéplak különös figyelmet szentel a fogyatékkal élők múzeumlátogatásának: az akadálymentesítésen kívül hiteles műtárgymásolatokat is készítenek, így a látássérült emberek számára is elérhetők lesznek a tájházak kiállításai. A múzeum nemcsak a közoktatásba, hanem a felnőttképzésbe is szívesen bekapcsolódna az új fejlesztések segítségével, amelyek fokozottabb szerephez juttathatják a tájházakat a térség turisztikai életében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.