Cozma-ügy: telefonon vallott Raffael?

Tegnap tanúk meghallgatásával folytatódott a Veszprém Megyei Bíróságon a Marian Cozma meggyilkolásával kapcsolatban folyó emberölési per. A nap folyamán mindhárom tanú vallomásából az derült ki, hogy Raffael Sándor szúrta le a román kézilabdázót. A tárgyalás előtt Mester Csaba, a másodrendű vádlott, Németh Győző eddigi védője lemondta védence jogi képviseletének ellátását.

Velkei Tamás
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi tárgyalásra beidézett három tanú egyaránt vádlottja az ügy másik, garázdasági eljárásának. Katona Eugén kifejtette: miután távoztak a Patrióta lokálból, Raffael Jánost többször is hívta telefonon az elsőrendű vádlott Raffael Sándor (a két férfi nem rokona egymásnak). Katona szerint Raffael János így csattant föl: „Ezek hülyék, leszúrták”, majd egy újabb hívást kapott, amelyben az elsőrendű vádlott azt mondta, hogy szúrtak, és érdeklődött, Raffael János tud-e valamit erről. Erre a hívott mérgesen azt kiáltotta: „Ez a hülye még bele is mondja a telefonomba!”, majd SIM-kártyáját kivette készülékéből, széttörte és kidobta az autó ablakán.
Hasonlóan vallott Beéry Iván Tamás is, aki kifejtette: a lokál előtt a negyedrendű vádlott Pál Gábor azt kérdezte Raffael Sándortól: „miért kellett megszúrni, te f…?”. Vallotta, felhívta őt Raffael Sándor, akitől megkérdezte, hol van éppen, és tudja-e, miért fut el a helyszínről mindenki. Erre Raffael azt felelte neki, mert megszúrta a „csíkosat”.
Beéry Csaba Péter azt vallotta, hogy mikor kiért a Patrióta lokálból, az utcán többen bokszolóállásban mozogtak, mintha csak eljátszották volna a történteket.
Beéry Iván Tamás szerint Raffael Jánost is fölhívta az emberöléssel megvádolt Raffael azzal, hogy „megszúrta a magas, csíkos pólóst”. Miután a 8. számú főúton beérték Raffael Sándort, őt és Némethet Sztojka Iván harmadrendű vádlott felelősségre vonta, mondván, miért kellett „szurkálódniuk”. Raffael úgy felelt: „Szétverték a fejem azok a köcsögök, te mit csináltál volna”, míg Németh azzal indokolta Ivan Pesic megszúrását, hogy „a srác állandóan közbenyúlkált”. A gyilkosság utáni kedden Beéry Iván Tamás találkozott Enyingen Raffael Jánossal és Istvánnal, akik megfenyegették, ha elmondja, amit tud, baja eshet.
Katona Eugén határozottan állította, hogy azzal a céllal gyűlt öszsze Enyingen a később Veszprémben garázdálkodó csapat, hogy Fehérváron bosszút álljon a Raffael János öccsét, Andort ért sérelem miatt. Szerinte ez Raffaelék házában mindenki számára egyértelmű volt, Raffael János nem is várta el Katonától, hogy velük tartson, mert tudta róla, hogy nem verekedik. Vallomása egybecsengett Beéry Ivánéval, aki szintén állította: telefonon tartották a kapcsolatot egy Fehérvárra küldött futárral, megtalálta-e a keresett személyt. Állításaikat Raffael Sándor, valamint a másod- és harmadrendű vádlott is tagadta.
A tárgyalás kezdetén kiderült: Mester Csaba, Németh Győző védője lemondta védence jogi képviseletének ellátását. Az új jogászt is helyettesítette egy védő, aki arra hivatkozva indítványozta a tárgyalás elhalasztását, hogy nem ismeri kellően az ügyet, kérését azonban a bíróság elutasította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.