Egy önfeledt este Bereményivel

Kunfalvi Nóra
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bereményi Géza Kossuth-, József Attila-, Balázs Béla-, Déri János-, Huszka Jenő-díjas rendező, dalszöveg- és forgatókönyvíró holnap este hattól az Aranytíz Kultúrház (Budapest V., Arany János utca 10.) vendége lesz egy kötetlen beszélgetésre. Bereményi Géza, eredeti nevén Vetró Géza 1970-ben debütált íróként A svéd királlyal. Ahogy egyszer ő maga megfogalmazta, nemcsak az életben, hanem írásaiban is mindenféle szenvedély az, ami érdekli. Még most is, időskorában is ezt kutatja, ennek a természetét szeretné megismerni.
Bereményi Géza, aki megrendezte A Hídembert és az Eldorádót, aki színészként szerepelt a Made in Hungária című moziban, aki több mint húsz film forgatókönyvét tudhatja magáénak, ma este semmilyen kérdésre nem mond nemet. Cseh Tamás állandó alkotótársát, legközelebbi barátját ezen az estén bárki kérdezheti a művésszel való barátságáról, dalszövegeinek történetéről, irodalmi munkásságáról, filmjeiről. Biztos, hogy mesélni fog alkotásai magánéleti hátteréről, barátságairól, díjairól. A beszélgetésnek nem lesz moderátora, mintha régi barátunkkal ülnénk le egy jó pohár bor mellé, hogy elmesélje a maga kedves, szerény, humoros módján életének nagy kalandjait, anekdotáit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.