Egyre több a roma magántanuló

Magyar Bálint liberális és Hiller István szocialista oktatási minisztersége idején tovább nőtt a magántanulók aránya a romák között, miközben a nem roma tanulók egyre kisebb arányban élnek az iskolalátogatás alóli felmentés lehetőségével – derül ki az Integrációs oktatáspolitika hatásvizsgálata című kutatásból.

2010. 10. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Oktatási Hivatal jelentésében pedig az áll, hogy a szóban forgó gyermekek csupán 29 százaléka végzi el azt az osztályt, ahova beiratkozott, a diákok fele meg sem jelenik a vizsgán. A magántanulói státust eredetileg a kiemelkedő tehetségű vagy élsportoló gyerekeknek találták ki. A hatóság egyébként valamennyi intézményben jogszerűnek találta az iskolák magántanulóvá nyilvánítását, a vizsgált intézmények közül csupán egyben talált szabálytalanságot.

Részletek az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.