Emészthető, de vereség

Lényegesen jobb teljesítményt nyújtott, mint két hete a Metaliszt ellen, mégis kikapott 1-0-ra a Debrecen tegnap a Sampdoria vendégeként a labdarúgó Európa-liga (El) 2. fordulójában. Az olaszok tizenegyesből szerezték a győztes gólt, amit meg lehetett adni, de a cseh játékvezető egyértelműen a házigazdákat segítette. Az I csoport másik meccsén a PSV Eindhoven 2-0-ra nyert Harkivban, az első találatot Dzsudzsák Balázs rúgta büntetőből.

Munkatársunktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hozta lázba a genovai közönséget a Debrecen vendégjátéka, bántóan sok volt a gazdátlan szék tegnap este a Luigi Ferraris Stadionban. A Sampdoria szurkolói könnyed győzelemként könyvelhették el a magyar együttes elleni meccset az Európa-liga második fordulójában, amire jó okuk volt, miután a Loki az első körben 5-0-ra kikapott a Metaliszt Harkivtól; s a biztos siker nem annyira izgalmas.
A Debrecen az első negyedórában annak dacára rácáfolt erre a latolgatásra, hogy sérülés, illetve eltiltás miatt Bernáth, Komlósi, Máté és Kabát sem játszhatott; az ellenfél kezdő tizenegyében viszont helyet kapott a magyar válogatott Koman Vladimir. A DVSC bátran kezdeményezett, többször felért a Samp kapuja elé. A hazai nézők már ébresztőt fütyültek, amikor az olasz csapat megszerezte a vezetést. A 17. percben Laczkó az ötös magasságában átölelte Pazzinit, aki rádőlt, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt, s a sértett nem hibázott. A gól után a Sampdoria újra kocogósra vette a tempót, teret engedve a DVSC-nek. Az első félidő utolsó percében Czvitkovics kiváló lövését óriási bravúrral védte Curci. Volt keresnivalója a Debrecennek!
A második félidőre mit sem változott a játék képe. Az olasz gárda kényelmesen adogatott, abban bízva, a magyarok, akiket rendre „kitömnek” a nemzetközi porondon, majd csak elfáradnak, s hibáznak. S noha Cassanónak volt egy veszélyes lövése közelről, amit Malinauskas hárított, a Debrecen sehogy sem akart hibázni. Sőt, a félidő derekán előbb Kiss Zoltán, majd ismét Czvitkovics próbálkozhatott gólszerzéssel. Előbbi lövése csak arasznyival ment a jobb kapufa mellé, utóbbiét Curci védte.
Koman Vladimir a 79. percben összerogyott, a térdét fájlalta, le kellett cserélni. Reméljük, nincs nagy baj, s egy héten belül, az Eb-selejtezőkre felépül. A hajrára az olaszok kicsit megrázták magukat, beszorították a Debrecent, de betalálni nem tudtak. Az előzmények után a Debrecent megdicsérhetnénk az 1-0-s vereségért, ám ezzel meg is sértenénk. Ugyanis az 1-0 is vereség, pont ezért sem jár. Pedig nagyon várjuk, hogy végre megszerezze az elsőt a Loki. Talán majd október 21-én, a 3. fordulóban, amikor a PSV látogat Magyarországra.
Európa-liga, 2. forduló. F csoport: CSZKA Moszkva–Sparta Prága 3-0; G: Hajduk Split–Anderlecht 1-0, Zenit–AEK Athén 4-2; H: Odense–Stuttgart 1-2, Young Boys–Getafe 2-0; I: Sampdoria– Debrecen 1-0, Metaliszt Harkiv– PSV Eindhoven 0-2; J: Paris Saint-Germain–Karpati Lviv 2-0, Dortmund–Sevilla 0-1, K: Steaua Bukarest–Napoli 3-3, Utrecht–Liverpool 0-0; L: Rapid Wien–Besiktas 1-2, CSZKA Szófia–Porto 0-1. Az A, B, C, D és E csoport mérkőzései lapzárta után értek véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.