Farkas: Kezdődhet a roma felemelkedés

A cigányság felelősségteljes szavazással leváltotta azokat a hiteltelen és sok esetben csak kisegítő iskolát végzett vezetőit, akik a baloldali kormányokkal együtt végveszélybe sodorták – nyugtázta Farkas Flórián elnök a Lungo Drom cigány szervezet nagyarányú győzelmét a helyi kisebbségi választásokon.

Joó István
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint háromszor több szavazatot kapott és csaknem háromszor több mandátumot szerzett a Lungo Drom, mint legnagyobb vetélytársa, a Magyarországi Cigány szervezetek Fóruma (MCF). A fideszes képviselő, egyben a roma támogatásokat felügyelő miniszteri biztos civil szervezetére 105734-en voksoltak, míg Farkas Flóriánék legnagyobb ellenlábasa, a több bűncselekmény miatt elsőrendű vádlott Kolompár Orbán csapatára 35079-en. Így a Lungo Drom 2288, az MCF 775 képviselőt mondhat magáénak az újabb négyéves ciklusban. Mindez előrevetíti a jobboldali cigány szervezet majdani sikerét a területi és országos önkormányzatok személyi összetételét meghatározó elektori választásokon. Ugyanis minden helyi kisebbségi önkormányzati képviselő elektornak számít. „A cigányság számára a rendszerváltozás óta eltelt időszak legfontosabb választása volt a vasárnapi; eljött az ideje, hogy végre a törvényesség, a szakmaiság és erkölcs uralja érdekképviseletünket, melynek nyomán az Orbán-kormánnyal közös programok mentén kezdődhet a felemelkedés” – mondta Farkas Flórián, a Lungo Drom első embere. Eddigi riválisára, Kolompár Orbánra holnap újra kínos nap vár: folytatódik büntetőperének tárgyalássorozata.
A 13 minoritás közül a második legnépesebb honi kisebbség, a németek választásán a Baranyai Németek nevű választási szövetség, a szlovákoknál a Szlovák Unió, a horvátoknál a Magyarországi Horvátok Szövetsége, a románoknál a Románok Országos Érdekvédelmi Egyesülete kerekedett felül. Utóbbi győztes szervezet (elnöke Gulyás György, alelnöke Kreszta Traján; mindketten MSZP-s politikusok) számos olyan képviselő miatt szégyenkezhet, akik korábban cigány kisebbségi választásokon indultak és/vagy mandátumot szereztek. Ezért a Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége felszólította a román önkormányzatok valódi román képviselőit, hogy határolódjanak el a csalárd módon mandátumhoz jutottaktól, és szólítsák fel őket együtt azonnali lemondásra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.