Feljelentés az In-Kal-ügyben

Munkatársunktól
2010. 10. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészségen tett feljelentést tegnap B. Zsolt és az állami tulajdonú ITDH Hungary Kft. a cég korábbi vezetői ellen – tudatta Papcsák Ferenc (Fidesz) elszámoltatási kormánybiztos. A feljelentés előzménye, hogy múlt hétfőn a kormánybiztos bejelentette, 2007-ben az ITDH akkori vezetése azzal bízta meg az In-Kal Securityt, hogy a velük munkaügyi perben álló egyik vezetőjük, B. Zsolt vagyoni helyzetéről adatokat gyűjtsön. Ennek során kiderült, hogy a célszemély felesége a Pesti Központi Kerületi Bíróság gazdasági ügyekkel foglalkozó, aktív bírája. Majd a biztonsági cég arról tájékoztatta állami megbízóját: „vizsgáljuk B. Zsolt feleségének bírói tevékenységét, ténykedését, ahol olyan jeleket keresünk, mely gyanúnkat beigazolva tényekkel alátámasztja, hogy tevékenysége során egyes gazdasági ügyekben nem pártatlan a döntése”. Papcsák Ferenc vizsgálata szerint az őrző-védő cég zárt peranyagokhoz is hozzájutott. Pedig a jogszabályok tilalmazzák, hogy hivatalos személy hivatalos tevékenységével kapcsolatban bárki magánnyomozást végezzen.
A kormánybiztos tegnapi közleményében felháborítónak nevezte, hogy „az MSZP vezette kormány a saját munkavállalóinak zaklatására, valamint megfélemlítésére fizetett ki súlyos közpénzeket”. Mint arról tegnap beszámoltunk, Papcsák Ferenc csütörtökön hivatalában kereste föl Baka Andrást, a Legfelsőbb Bíróság elnökét, és tájékoztatta őt az ügy részleteiről. A képviselő elmondása szerint Baka András felháborítónak és példátlannak nevezte a bírónő megfigyelését, és megígérte, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács következő ülésén felveti a témát.

Tetten ért rágalmazók. Tegnapra virradóra előállították és kihallgatták a rendőrök a „Papcsák Hírmondó” impresszum és kiadó nélküli újság terjesztőit. A kiadványban Papcsák Ferencet hamis vádakkal illették, és valótlanságokat terjesztettek róla. A miniszterelnök sajtóstábjának tegnapi közleménye szerint „Papcsák Ferenc az elmúlt hónapokban kormánybiztosi munkája során számos baloldali érdekcsoport gyanús szerződését, megbízását tárta fel, amely ügyekre az MSZP a mai napig nem válaszolt érdemben”. A kormánybiztos úgy kommentálta a történteket: „a zuglói rendőrségnek köszönhetően nemsokára azon ellenfeleimnek is a bíróság előtt kell felelni tetteikért, akik ezt a rágalmazó kiadványt gyártották velem szemben”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.