Figyelemfelkeltő Amerikának

Munkatársunktól
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Talán nem túlzó állítás, hogy a szombati MKB Veszprém– Montpellier mérkőzést a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában anynyian nézhették világszerte televízión, amennyien korábban egyetlen meccset sem a sportágból. Az európai szövetség, az EHF ugyanis egyéves szerződést kötött a 33 millió amerikai háztartásban fogható MHZ Networks szolgáltatóval, és a kontraktus értelmében az adó minden héten közvetít egy BL-derbit.
Az első választás a szombati, veszprémi összecsapásra esett, ami figyelemfelkeltőnek, kedvcsinálónak tökéletes programnak bizonyult. A hazaiak lélegzetelállító hajrában fordítottak a szinte végig vezető franciák ellen, a 27-26-os veszprémi diadallal végződött hatvan perc a kézilabda minden vonzerejét magába sűrítette.
Az Egyesült Államok közönségét egy meccsel persze nem lehet megnyerni, mert az óceánon túl annyira ismeretlen a sportág, hogy a neve is team handball, azaz csapatkézilabda. Mintha létezne egyéni versenyforma is.
A második közvetítés vasárnap a Kielce–Rhein Neckar Löwen párharc lesz, a választás azonban minden esetben módosítható. A változtatás indokolt is lenne, hiszen a pont nélkül álló lengyelek és az eddig százszázalékos „oroszlánok” találkozójánál izgalmasabbnak ígérkezik szombaton az MKB Veszprém–Kolding parti, a BL B csoportja két, eddig csak győztes alakulatának rangadója. Bár kissé talán túlzás lenne, ha Amerikában mindjárt két veszprémi közvetítéssel kezdődne a kézilabda meghonosítása.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.