FILMCSÍK

Tölgyesi Gábor
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babák – Az első év
Szöveg nélküli francia dokumentumfilm, 79 perc, 2010. Rendező: Thomas Balmes. Forgalmazó: Budapest Film.
Négy kisbaba első éve Namíbiában, Mongóliában, Tokióban és San Franciscóban. Különböző gyermeknevelési szokások, közös vonás, hogy szeretet nélkül mit sem ér az élet. A tanulság pedig: álljunk a saját lábunkra!

Ízek, imák, szerelmek
Feliratos, amerikai filmdráma, 140 perc, 2010. Rendező: Ryan Murphy. Forgalmazó: InterCom.
Finomakat enni, megteremteni magunkban a harmóniát, megtalálni a szerelmet: boldogságrecept amerikai módra. Julia Roberts bejárja a világ szebbik felét, az út végén ott vár rá Javier Bardem. Válás utáni terápia gazdag írónőknek.

Kolorádó Kid
Magyar játékfilm, 93 perc, 2009. Rendező: Vágvölgyi B. András. Forgalmazó: CameoFilm.
Stíluskavalkád, felemás dialógusokkal. A Magyar Narancs egykori főszerkesztőjének első játékfilmje a nyolcvanas évek undergroundjának ismert alakjaival, az ötvenhatos forradalom utáni megtorlásokról. Biszku Bélát a díszpáholyba!

The Expendables – A feláldozhatók
Amerikai akciófilm, 103 perc, 2010. Rendező: Sylvester Stallone. Forgalmazó: Palace Pictures.
Rocky–Rambo nagy durranása, Hugo Cháveznek szeretettel. Kommandósküldetés egy dél-amerikai diktatúrába, a kilencvenes évek legnagyobb akciósztárjaival, nem utolsósorban Schwarzeneggerrel. Parádés zsánerfilm, avagy mit csinál Kalifornia kormányzója szabadidejében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.