Finomságok a vásznon, vacsorával

Tölgyesi Gábor
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Popcorn, kóla, csipsz és csoki: az elmúlt évtizedben sokat tettek a multiplexek a mozirajongók elhízásáért, fogazatuk elromlásáért. Pedig a mozik környékén is lehet más a gasztrokultúra – legalábbis ezt az üzenetet hordozza a pesti Kino moziban vasárnapig tartó Food & Film fesztivál, ahol este hétkor ismert emberek tálalnak a vacsorajegyeseknek, nyolctól dizsesztif után, vagy helyett, filmet vetítenek.
Ma este David Pinillos Bon Appétit című művével egy zürichi elit étterembe kalauzolja a nézőket. Egy szerelmi háromszög drámájába, amelyben a séf a megcsalt fél, ezért nem sózza el az ételt. Holnap nyolctól Luca Guadagnino Én vagyok a szerelem című éttermes-szerelmes filmjét vetítik, Tilda Swintonnal a főszerepben. Vasárnap Coline Serreau doksija, a Nagy problémák, kis lépések arról faggatja a termelőket, a filozófusokat, közgazdászokat, milyen alternatívák vannak a fogyasztók ellátására, kitekintéssel napjaink gazdasági és politikai válságaira.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.