Fokozódó pánikkeltés

Munkatársunktól
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatódik Európa-szerte a terrorfenyegetettséggel kapcsolatos pánikkeltés, az éles helyzetben pedig a szokásosnál is elővigyázatosabb minden rendőr, állampolgár és turista. Dél-Franciaországban őrizetbe vettek 12 embert, akik bizonyítottan kapcsolatban állnak iszlám szélsőségesekkel, Prágában pedig villanypóznára szerelt – végül veszélytelennek bizonyult – villogó dobozok okoztak pánikot a járókelők között.
Németország és Franciaország mellett Nagy-Britannia is a fenyegetett országok közé tartozik, és az eddigi internetes adatok alapján máris megjelent a viszszaesés az említett országok turizmusát tekintve. Az összehangolt terrortámadás Oszama bin Ladennek tulajdonított terve állítólag Párizsban az Eiffel-tornyot és a Notre-Dame székesegyházat, Berlinben pedig a brandenburgi kaput és az Alexanderplatz környékét veszélyezteti kiemelten.
Washington és Tokió mellett már Canberra, Stockholm és London is figyelmeztette Európában turistáskodó állampolgárait az óvatosságra. Az Egyesült Államok a veszélyt kiemelkedően magasnak ítéli, nem javasolja sem a tömegközlekedést, sem a kiemelt turistalátványosságok látogatását, míg az ausztrál közlemény inkább csak a fokozott elővigyázatosságot hirdeti. Az ABC amerikai tévétársaság rendvédelmi forrásai szerint legkevesebb öt európai repülőtér van komoly veszélyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.