Fúziós muzsika vájt fülűeknek

R. Kiss Kornélia
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél felé kíván nyitni a hároméves JazzHíd fesztivál. Pécs horvátországi testvérvárosával, Eszékkel, valamint a Vajdaság fővárosával, Újvidékkel együttműködve épít ki jazzhidat a régiók között. A tegnap kezdődött dzsemborin a déli kulturális övezet legérdekesebb előadói és legfrissebb formációi lépnek fel, de Pécsre érkeznek az európai és tengerentúli dzsesszélet kiválóságai is.
Ma este nyolctól az Uránia moziban a tokiói származású, a nemzetközi jazzéletben is elismert berlini zongorista, Aki Takase ad közös koncertet Gadó Gáborral. A pécsi illetőségű Gadó nem mellesleg a mai magyar jazz egyik alapköve, aki a nyugat-európai trend kialakításában is bőven kivette a részét. Utánuk a Mayoke Group lép fel, szintén az Urániában. A hat zenészből álló formáció a fúziós muzsika művelője: dalaikban a modern, az afro-kubai, a klasszikus és a fúziós dzsesszt mossák össze. Erőteljes és letisztult zenei formavilág az övék.
Holnap a Szabó Dániel Quartet pedig New York legnevesebb tenor szaxofonművészét, Gregory Tardyt látja vendégül szombaton este nyolctól az Urániában. Az idei JazzHíd programját az eklektikus, merő kvartett, a Michael Schiefel, Carsten Daerr, Lukács Miklós és Szandai Mátyás alkotta zenekar koncertje zárja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.