Gálázott a Real Madrid

Munkatársunktól
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feledhető, sőt unalmas mérkőzést hozott az olasz labdarúgó-bajnokság 6. fordulójának rangadója, a vasárnap késő este lejátszott Internazionale–Juventus találkozó. Az események részletezése helyett elegendő, ha a 0-0-s végeredményt rögzítjük. Így a Lazio maradt a tabella élén, a Juventus a hetedik, s csak az vigasztalhatja, hogy a Roma öt ponttal a tizenkilencedik.
Olaszország, 6. forduló: Inter–Juventus 0-0, az élcsoport: 1. Lazio 13 pont, 2. Inter 11, 3. Napoli 11, 4. Milan 11, 5. Chievo 10, 6. Brescia 9, 7. Juventus 8.
José Mourinho irányításával először gálázott a Real Madrid, vasárnap este 6-1-re kiütötte a Deportivót, amely idén messze nem idézi öt-tíz évvel ezelőtti önmagát, amikor nemcsak a Primera Divisiónnak, hanem a Bajnokok Ligájának is meghatározó tagja volt. Most három ponttal sereghajtó. A fővárosiaktól Cristiano Ronaldo kétszer, Özil, Di Maria és Higuain egyszer-egyszer volt eredményes, a Real hatodik gólját az ellenfélből Castro szerezte. Mourinho a gólzápor dacára azt hangoztatja, még nem állt össze az együttese: „Még dolgozunk a csapat kialakításán. Sem az eredmény, sem a szurkolók tapsa nem hiteti el velem, hogy végeztünk a munkánkkal.”
A Barcelona nem rukkolt ki ilyen látványos produkcióval, a Nou Campban csupán 1-1-es döntetlenre volt képes a Mallorca ellen. Pedig a felépült Messi ezúttal már a kezdőcsapatban kapott helyet, s a 20. pecben meg is szerezte a vezetést. A Mallorca azonban még az első félidő hajrájában egyenlített, s a Barca nem tudott újítani, ráadásul három hétre elvesztette a megsérült Pedrót.
Az újonc Herculestől elszenvedett 2-0-s vereséget követően menesztették a Sevilla vezetőedzőjét. Antonio Alvarezt a Mallorca korábbi trénere, Gregorio Manzano váltotta.
Spanyolország, 6. forduló: Real Madrid–Deportivo La Coruna 6-1, Barcelona–Mallorca
1-1, az élcsoport: 1. Valencia 16,
2. Villarreal 15, 3. Real Madrid 14, 4. Barcelona 13, 5. Sevilla 11.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.