Geréb Ágnest előállították a rendőrök

MTI
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előállították tegnap Geréb Ágnest, az otthon szülés ismert támogatóját, miután mentőt kellett hívni és újra kellett éleszteni egy feltehetőleg általa világra segített újszülöttet. A fővárosi Napvilág Születésházat kommandósok szállták meg, s Geréb három társát is elvitték. Úgy tudjuk, hogy a XII. kerületi lakásban otthonszülési felkészítőt tartottak egy csoportnak, amikor az egyik kismamánál megindult a szülés. Az édesapa a ház előtt intett le egy mentő azzal, hogy a csecsemő meghalt, most próbálják az épületben újraéleszteni. Miután Geréb Ágnest előállították, a rendőrök kikérdezték a tanfolyam résztvevőit.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a távirati iroda megkeresésére csak annyit közölt: bejelentést kaptak, amely szerint a XII. kerületben, az Alma utca egyik házában feltehetőleg egy otthon szülésnél a babát újra kellett éleszteni. Az újszülöttet és az édesanyját is kórházba szállították – tették hozzá.
Geréb Ágnes ellen az elmúlt években többször emeltek vádat gondatlan veszélyeztetés miatt, 2007-ben három évre eltiltották szülész-nőgyógyász hivatásától. Egy 2003 karácsonyán levezetett otthon szülés miatt pedig maradandó fogyatékosságot okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg őt és társait. A büntetőpert idén júniusban újrakezdték, az orvosnő ügye a Fővárosi Bíróság elé került, az eddigi vádak mellett ugyanis felvetődött a gondatlan emberölés is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.