Gyurcsány: Nem leszek kormányfő

Munkatársunktól
2010. 10. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Belátható időn belül nem akar az MSZP elnöke lenni, és valószínűleg már kormányfő sem lesz „ebben az országban” – nyilatkozta tegnap az ATV Kommentár című műsorában Gyurcsány Ferenc. A bukott miniszterelnök az őt kérdező Kuncze Gábor műsorvezetőnek arról beszélt: nem akar szakítani az MSZP-vel, de több fordulatra lenne szükség, ki kellene nyitni a szocialista pártot, amelynek bázisán egy baloldali nagy párt jöhetne létre. „Ez a fordulat, ez a nyitás, az én rendszerváltásom, ami egy táborba gyűjti össze a liberális-konzervatívokat, liberálisokat, szocialistákat, mert fel kell állni a Fidesszel szemben” – hangoztatta Gyurcsány. Úgy vélte, ha a kormány jót csinál, azt lehet támogatni, de például az alkotmány ügyében nem szabad tárgyalni a Fidesszel. Ha egyszer a szocialistáknak kétharmados többségük lesz, meg fogják változtatni az alaptörvényt úgy, hogy „az tízmillió magyart összekössön” – közölte.
Az utóbbi időszakban tapasztalt politikai „felpörgést” azzal magyarázta: ha egy párt vereséget szenved, alapvető kötelessége, hogy átalakítsa struktúráját. Gyurcsány azt mondta, senkinek nem kell választania az általa megálmodott Demokratikus Koalíció nevű platform és a szocialista párt között. „Az viszont igaz, az MSZP-t mélyen át szeretném alakítani, hogy amikor leülök szombaton fiatalokkal egy kocsmában, akkor azt mondhassák, hogy baloldalinak lenni szexi és trendi, mert most nem az” – fogalmazott Gyurcsány, aki szerint felelős ellenzékként kellene működnie a pártnak. Az alkotmányozó testületet cirkusznak nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.