(hogy kérjünk segélyt )

Kristóf Attila
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én nem tudom, hogy az alább közölt KÉRELEM beleillik-e a magyar rögvalóság mélyrétegeibe. (Elnézést kérek azoktól, akik a fiktív kérvényt morbidnak találják, ám megjegyzem: ténylegesen előfordult Magyarországon, hogy valaki hosszabb időn át, míg szomszédai figyelmét fel nem keltette, egy szobában lakott halott hozzátartozójával, és felvette annak nyugdíját.) Tehát:
Tisztelt Ön kormányzati és Polgár mesteri hivatal Hejben.
Alulirot heji lakos azal a kérésel fordullok hogy számomra rend szeres szocialista támogatást nyujtani sziveskedjenek nekem.
Indoklásul fel hozom hogy más legállis jövedelmem nincs csak két éve el hunyt anyósom özvegyi nyugdija őt a nagyobik hütökaszniba tartyuk a brokoli melett hosszabb idöre csak karácsonykor veszük elő. És az asztal före ültetjük tiszteletbüll. Áldot jo de kemíny aszony vót ijenko egy kicsit föl enged. Ha a nyugálományt hozi a Postás bácsi akkó véle nyitatunk ajtot hárulrú meg támasztva erös kézel.
Hét vagy nyolc kis koru gyereket nemzetem, de ahogy már Josi barátnak is elmondtam, egy se tőlem való. Enek ellenére becsületesen nevelem őket, jól megérdemelt állami gondozásba. Mivell irás tudatlan vagyok eme kérelmet a sogornöm élet társa fogalmaza hejettem akit celatársai Ariszto Tel Ész-nek neveznek arrisztokrati kus külseje és éles esze végett. Őt celainformációk révén gyilkoságal veték alapos gyanuba, pediglen mobiltelefóniáját már réhgen a belvízbe dobta.
Eről jut eszembe hogy annyira analfa béta vagyok hogy a mobilomon nem tudok emelt dijas smst küldeni, csak csupán néha be telefonozok a tévébe politikailag. Nem jo a véleményem. Nagyon fájt, mikor az Ön kormányzat szégyen padra ültete a nevemet, mert a régebbi szocialista segéjér ötszázas mercedesel mentem. Pediglen az a kocsi nem az enyim, ha nem a másik sógoromé aki bécsbe lopta és biz ományba hagyta nállam mert be nem meg bizik. Ha ezé még egyszer ki pellengéreznek az Ombuc manushoz fordullok.
Elő adom még hogy mijóta szeginy feleségem ártatlan családi per patvar során saját kezemtül meghótt tán ha 1x 2 x jutotam meleg ételhez a fegyházban meg a máltaiaknál amiko idegen forgalmilag lányokat futatam ott nálluk mielöt kitoloncoltak. A kérelemhez csatollom, hogy a hiresztelléssel elentétbe számla nélkül bármijen köz munkát válalok ha nem jár testi fáratcsággal. Szelemi fáracságot még nem éreztem. Kérésemet azal támasztom hogy szent fogadalmat tetem hogy a fidesz három csapása kövezkesztébe csak végszükség esetén tulajdonitom el mások javát. Kis értékü lopásra gondóni se merek mivel eddigelé 9x vótam büntetve s ebbü csak 2 vót fel függesztve. Kérelmemet csak akkó utasiccsák el ha vesztemet akarják. Minden itéletem után tetoválást csináltatam a szalonba a tizedikre már csak a bal talpamon marat hely. Ne csinájják eztet velem.
A cadillacom annyit fogyaszt, hogy mán aszt fontógatom kikéne cserélni bmw-re. De ezt negyék magik biztosra, mert leginkább a terepen járókat szeretem. Az italozásal kapcsolatba szivestudomásukra hozom hogy fagyálót egyáltalán nem iszok, nem is palaczkozok, nehogy úgy járjak mint a szomszéd a gombaperkeltel. Jol eset neki de meg se ált a temetőjig. Az egész családja véle ment. Korcsmázni se szeretek inkáb ha folytogat a bánat szeginy anyósom után odahon iszok meg egy két karton sert. Most hogy gázos cirkogejzirt szereltetem fel a házba fájért se járatok az erdöre munkát kerüllő csirkefogókat, így azt se vethetik szememre. Máskülömben az erdő kerüllőkkel a lehető legjobb viszonyulást ápollok.
Hálás szivel lenék ha tekintetel a fentiekre kérelmemet szocialista érzékenységel birálnák el. Ide salyát kezüleg +-et rajzolok mivell a nevemt leirni én nem tudom…

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.