Huszonegy év a magyar lány gyilkosának

2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem jogerősen 21 év szabadságvesztésre ítélték a napokban Olaszországban a 2008 márciusában megölt magyar prostituált, D. Katalin egyik gyilkosát – adta hírül a Corriere della Sera. Az eseményeket rekonstruáló ügyész szerint a 24 éves macedón Erdon Muaremovski volt az, aki az akkor alig 18 éves lányt a robogó autóból kilökte. Bűntársát, a 22 éves albán Graciano Kajmenit – aki a bíróság szerint a bűncselekmény idején a járművet vezette – néhány hónappal ezelőtt 17 év szabadságvesztésre ítélték. A tetteseknek 150 ezer, illetve 300 ezer eurót kell fizetniük az áldozat édesanyjának. A tárgyalás idején mindketten tagadták, hogy előre megfontolt szándékkal végeztek D. Katalinnal, sőt egyikük ügyvédje azt állította, hogy a lány önszántából vetette ki magát a járműből.
Miként megírtuk, a magyar nő egy hónappal a halála előtt érkezett Olaszországba. A gyilkosság indítéka máig ismeretlen, a helyi lapok szerint elképzelhető, a tettesek valamiért így akartak példát statuálni, az ügyész pedig felvetette, a lánynak talán az lett a veszte, hogy nem kért a két férfi „védelméből”.
A fiatal nőt 2008 tavaszán a Velence és Trieszt közötti autósztrádán egy száguldó furgonból a kocsik közé lökték, s több jármű is elgázolta. Korábban egy civil szervezet megpróbálta kimenteni a futtatók karmai közül, de D. Katalin néhány órával később megszökött a biztonságos helyről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.