Ibsen-bérlet Békésben

V. Fehér József
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés megyei önkormányzat egyedülálló kezdeményezést, egy Ibsenről elnevezett bérletrendszert indított útjára. Az összművészeti termékcsomag a nemrégiben átadott Ibsen-házhoz kapcsolódik, amelyet a Norvég Alapból és saját erőből építettek meg Békéscsabán. A program hét kulturális intézmény legszínvonalasabb produkcióiból korosztályokra specializálódva kínál összeállítást.
A Körösök vidéke lakossága így jutányos áron élvezheti a legkülönbözőbb műfajokban létrehozott kulturális, művészeti alkotásokat. S hogy mely intézmények esnek a körbe? A Jókai Színház, a Napsugár Bábszínház, a Bárka irodalmi folyóirat, a Munkácsy Mihály Múzeum, a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár, a megyei levéltár és a szintén megyei fenntartású szimfonikus zenekar.
Az évados rendszerű, különleges bérletkonstrukció a nehéz gazdasági helyzetben kivételes lehetőséget biztosít az érdeklődőknek. Aki mellette dönt, a választás kényszere nélkül találkozhat minden művészeti ág alkotásaival. Az újítás lényege az, hogy aki ilyen bérletet vesz, az száz piaci szereplőnél, különféle gazdasági szektorokban vásárolhatja le az árát. „A kultúra gazdagít” koncepcióban fürdők, könyvesboltok, élelmiszer-áruházak, éttermek, italkereskedések és húsipari vállalkozások látták meg a fantáziát, s léptek a tettek mezejére. Arról nem is beszélve, hogy az együttműködő vállalatok kizárólag helyiek és magyar tulajdonúak. A piaci szereplők számára így szinte garantált a bevételnövekedés, a lakosság bátrabban fogyaszt, a társadalom széles rétegei számára pedig elérhetővé válik az értékesebb kultúra. További információk még a www.ibsenhaz.hu weboldalon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.