Irakban terjeszkedik a magyar cég

Hírösszefoglaló
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mintegy félmilliárd forintból fejleszti saját tulajdonú budaörsi telephelyét a Műszer Automatika Kft. A beruházás közel húszszázalékos uniós támogatással jön létre. A várhatóan jövő év végén befejeződő fejlesztés révén háromszintes épület, hozzá parkoló és tetőterasz is épül. A magyar családi tulajdonú vállalkozásnak (tulajdonosai Horváth József, Horváth Gábor és Horváth Andrea) érdekeltségei vannak többek között Irakban, ahol eddig négymillió dollár értékben bízták meg a céget vasúti biztosítóberendezések telepítésével, ezek közül egy már sikeresen befejeződött. A távirati iroda tájékoztatása szerint Kasim Asker Hasan, az Iraki Köztársaság nagykövete az átadáson arra biztatta a magyar vállalatokat, hogy bátran nyissanak az iraki piac felé. Az ottani viszonyokat már jól ismerő, valamint Irakban irodával és munkatársakkal rendelkező Műszer Automatika Kft. biztosította a nagykövetséget arról, hogy tapasztalatával szívesen segíti más magyar cégek megjelenését is a térségben. A társaság a fejlesztéseit leginkább Magyarországon képzeli el a jövőben is, hosszú távon teremtve munkahelyeket a régióban. A százötven embert foglalkoztató cégnél folyó fejlesztési munkák a magyarországi és európai ipari elektronikai piacon is jegyzett kutatás-fejlesztési tevékenységek. Ezeken a területeken a vállalat vezető szerepet tölt be az általa fejlesztett, világszabadalomként is bejegyzett és gyártott termékekkel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.