Izraeli filmekből szemezget a Puskin

Kunfalvi Nóra
2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 7. és 14. között rendezik meg a Puskin moziban az izraeli filmhetet. A tizennegyedik alkalommal sorra kerülő mozihéten az érdeklődők betekintést nyerhetnek az izraeli filmkultúrán keresztül az ország életébe, mindennapjaiba, vallási és kulturális szokásaiba. A hét nyitófilmje A méret a lényeg, amely 2009-ben a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon díjat kapott. Az alkotás négy túlsúlyos férfit ismertet meg a közönséggel, akik abbahagyva a fogyókúrát szumósnak állnak, ezzel bizonyítva embertársaiknak, hogy ők is teljes jogú tagjai a társadalomnak.
Bemutatják többek között Efrájim Kishon egy filmjét, valamint egy darabjából készült alkotást, és az Öt óra Párizstól című mozit, amely a haifai nemzetközi fesztivál legjobb film díját nyerte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.