Jakab János bravúrja javított az összképen

Munkatársunktól
2010. 10. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség 1996-ban életre hívott Pro Tour-versenysorozatának az idén először lett hazai állomása, az I. Joola magyar nemzetközi bajnokság, ami számunkra rosszabbul nem is kezdődhetett volna a főtáblán. Budaörsön ugyanis két legjobbunk, a női versenyben Tóth Krisztina és Póta Georgina rögtön az első meccsét elvesztette, és a 64 között búcsúzott. A legfrissebb világranglista 32. helyén álló Tóth a rangsorban 103. szlovák Eva Odorovától, Póta (41.) pedig a dán Mie Skovtól (86.) egyaránt 4:3-ra kapott ki. Pergel Szandra (150.) a fehérorosz Veronika Pavloviccsal (77.) szemben maradt alul szintén 4:3-ra, s négy főtáblás versenyzőnk közül csak Lovas Petra (59.) vette az első akadályt, ő 4:1-re nyert a szerb Andrea Todorovics (232.) ellen. A következő körben ilyen könnyű ellenfelet már nem kaphatott, mi több, az egyik legnehezebbet, a japán Hirano Szajakát fogta ki (14.), akitől ki is kapott 4:2-re.
A férfiak versenyében vérmes reményeink eleve nem lehettek, s Kosiba Dániel, Muskó Péter, Pázsy Ferenc, Fazekas Péter és Pattantyús Ádám a 64 között el is köszönt. Pázsy (139.) hatalmas csatában, 4:3-ra maradt alul a sportág legendájának számító ötszörös világbajnok és 44 évesen is erős svéd Jörgen Perssonnal (39.) szemben. Bosszantó volt az is, hogy a sportág nagy reménységének számító Kosiba (96.) a „változatosság” végett 4:3-ra kapott ki az ukrán Olekszandr Diduhtól (141.). Az első kör után egy magyar legény azért talpon maradt, Jakab János (59.) 4:1-re verte a francia Romain Lorentzet (335.). Este aztán 4:3-ra bravúrosan felülmúlta a 3. kiemelt hongkongi Tang Penget (19.) is.
A párosok között a nőknél a Póta, Tóth, a Lovas, Pergel és a Kertai Rita, Linda Creemers (holland), a férfiaknál pedig a Jakab, Kosiba duó játszott este a nyolc közé kerülésért, sikertelenül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.