Jelentés a patikákról

Mizsei Bernadett
2010. 10. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyógyszerellátással kapcsolatos új jogszabály alapja lehet az a jelentés, amelyet tegnapi ülésén fogadott el a kabinet – közölte tegnap a kormányszóvivő. Nagy Anna elmondta, a dokumentum egyebek mellett rögzíti a jelenlegi patikaalapítási szabályok hiányosságait és a módosítás lehetséges irányait is. A szóvivő emlékeztetett arra, a kabinet a kormányprogramban vállalta, hogy megállítja a gyógyszeripari liberalizációt, és újraszabályozza a gyógyszertárak alapítását, működtetését. A parlament nyáron fogadta el a patikaalapítási moratóriumot, amely szerint szeptember 1. és 2011. január 1. között nem lehet gyógyszertárat alapítani.
A kormány célja egy olyan új szabályozás készítése, amely garantálja a lakosság biztonságos gyógyszerellátását. – Az ezzel kapcsolatos törvényalkotói munkát a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kezdte meg azzal, hogy írásban arra kérte a gyógyszerpiaci szereplők teljes körét, küldjék meg a témával összefüggő javaslataikat – mondta el Nagy Anna. Ennek alapján készült el az a jelentés, amely a törvényalkotás alapja lehet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.