Jirí Kylián és Ravel világa

Makrai Sonja
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egerházi Attila tavaly óta művészeti vezetője a Ceské Budejovice színház tánctársulatának, a South Bohemian Balletetnek. Hazai társulata, a Magyar Balett Színház és a csehek most ismét közös munkára adták a fejüket: ma és holnap este a Művészetek Palotájában lépnek fel a Cseh Táncmozaik című kétrészes esttel.
Itt mutatják be Jirí Kylián Un ballo című koreográfiáját, ez a darab először most látható magyar színpadon. Az Un ballo nőkre és férfiakra írt érzékeny játék, történet nincs, csak a zene ívének lekövetése, belesimulás a hangjegyekbe. A két esten Egerházi Attila Dvorák zenéjére komponált In and out (Tékozló fiúk) című legújabb koreográfiája mellett látható lesz a Tűzmadár is. Egerházi az utóbbiért kapta meg a cseh színházi élet legrangosabb elismeréseként számon tartott Színházi Hírek Díjat.
Az esten Kylián mellett egy másik neves cseh koreográfus munkája is színpadra kerül. Václav Kunes Neen-ya című etűdjét a legendás dzsesszénekes, Nina Simone élete és muzsikája ihlette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.