Jogerős életfogytiglan a gyálaréti gyilkosnak

Hírösszefoglaló
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta a szeged–gyálaréti M. Viktor Gábort a Szegedi Ítélőtábla, amely tegnap helybenhagyta az elsőfokú ítéletet. A testület döntése jogerős – közölte a Délmagyar.hu. Ismeretes, a 24 éves férfit azzal vádolták, hogy 2005-ben egy vascsővel agyonverte a nagyanyját, majd 2008-ban baltával végzett élettársával, kilenc hónapos kisfiát pedig megfojtotta. Orosz János kirendelt védő rövid hozzászólásában elmondta, nem az elsőfokú bíróság tényállását vitatják. Azt szeretnék, ha a korábbi ítélettel szemben mellőznék a különös kegyetlenséggel elkövetett minősítést, s a ténylegesen letöltendő életfogytig tartó büntetést módosítsák úgy, hogy M. Viktor Gábornak esélye legyen visszatérni a társadalomba. Az ügyész nem tartotta alaposnak a fellebbezést, az ítélőtábla pedig csak a különös kegyetlenséggel tételt törölte jogerős ítéletéből.
Lapunk korábban beszámolt arról, hogy az egykor autóbusz-vezetőként dolgozó vádlott 2005. április 23-án este egy fél méter hosszú vascsövet magához véve ment el idős hozzátartozójához. Bár többet remélt, mindössze 3000-4000 forintot talált a nőnél, miután agyonverte. M. Viktor Gábor ezután élettársi kapcsolatot létesített egy fiatal lánynyal, 2008 februárjában közös gyerekük született. Viszonyuk azonban megromlott. A férfi 2008. november 11-én ittas állapotban szóváltásba keveredett élettársával, végül felkapott egy baltát, amellyel meggyilkolta. Amikor meglátta, hogy kilenc hónapos kisfia sír, az ágyához lépett, és megfojtotta a gyereket. Hogy tettét leplezze, a férfi azt a látszatot próbálta kelteni, hogy élettársa a gyerekkel együtt elhagyta, és apósával együtt bejelentést tett a rendőrségen. A hatóság ezután indított eljárást, s kiderült, hogy a lányt és a gyermeket megölték, később a vádlott a nagymamája meggyilkolását is beismerte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.