Jóri nem talált szabálytalanságot

Munkatársunktól
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jobbik és az MSZP is jogi lépéseket kíván tenni annak a hangfelvételnek az ügyében, amely – állítják – a Fidesz jogtalan adatkezelési gyakorlatára utal. A két ellenzéki párt egy, a Kuruc. info nevű internetes portálon megjelent anyagra hivatkozik. A felvétel Kubatov Gábor, a kormánypárt operatív igazgatója által tartott kampányelőadást rögzíti. Ennek keretében a politikus említést tesz a Fidesz ferencvárosi jelöltjéről, és megjegyzi, hogy Zombory Miklósnak „minden házhoz van kulcsa”. Az ellenzéki pártok szerint a tiltott adatkezelést valószínűsíti, hogy Kubatov beszél arról is: Zombory a szekrénye mögött tartott füzetben listát vezet kerülete választópolgárairól. Az országgyűlési választások előtt szintén nyilvánosságra került egy Kubatov-felvétel, amely a politikai riválisok szerint ugyancsak arról árulkodott, hogy a Fidesz törvénytelen adatbázisokat vezet a választókról. Az ügyben a rendőrség és az ügyészség is vizsgálódott, de egyik hatóság sem talált törvénytelenséget.
Jóri András adatvédelmi ombudsman minden, országos listát állítani képes politikai szervezetnél vizsgálatot végzett, így a Fidesz, az MSZP, az LMP, a Jobbik és az MDF mellett górcső alá vette a Civil Mozgalom adatkezelési gyakorlatát is. Az országgyűlési biztos a Fidesz kivételével minden jelölő szervezetnél talált adatkezelési szabálytalanságot vagy hiányosságot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.