Juhász Gera előtt az évtized legjobbja

Munkatársunktól
2010. 10. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap délután a telki edzőközpontban rendezték meg a Hivatásos Labdarúgók Szövetsége díjátadó gáláját, amelyen az elmúlt évtized legjobb magyar futballistájának Juhász Rolandot, az Anderlecht légiósát választották meg egy formabontó szavazáson. A legjobb kapus Király Gábor (1860 München) lett a szavazatok 49 százalékával, a védők között Juhász 72, a középpályások mezőnyében Dárdai Pál (Hertha) 29, a csatároknál Gera Zoltán (Fulham) 62 százalékkal zárt az első helyen. S ez alapján, mivel a védők közül magasan kiemelkedett, végzett az „összetett” élén Juhász, megelőzve Gerát. Az elmúlt évtized csapatának tagjai közé Királyt, Bodnár Lászlót, Juhászt, Kuttor Attilát, Dárdai Pált, Hajnal Tamást, Lipcsei Pétert, Sándor Tamást, Gerát, Tököli Attilát és Dzsudzsák Balázst választotta a voksolásra jogosult több mint 800 futballista.
Az elmúlt szezon teljesítménye alapján a külföldön játszók közül Gerára szavaztak a legtöbben, a második helyen Dzsudzsák (PSV), a harmadikon Juhász végzett. A 2009/10-es magyar bajnoki idény legjobb mezőnyjátékosa címet Czvitkovics Péter (Debrecen) nyerte, a legjobb kapus Szűcs Lajos (Pápa) lett. Az NB I idegenlégiósai között az azóta már az angol Middlesbrough-t erősítő észt Tarmo Kink (Győri ETO) nyert.
Átadták az idény gólkirályának járó Puskás Ferenc-díjat is, amelyet Nemanja Nikolics (18 gól), a Videoton támadója vehetett át. Az elmúlt szezon legjobb edzője Herczeg András, a Debrecennel bajnoki címet, Magyar Kupát és Ligakupát szerzett szakember lett, megelőzve Pintér Attilát, a Győri ETO és Mezey Györgyöt, a Videoton trénerét. A legjobb játékvezetőnek járó díjat a dél-afrikai vb-n is közreműködött Kassai Viktor nyerte el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.