Jürgen Melzer kiütötte Nadalt Sanghajban

Munkatársunktól
2010. 10. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vaskos meglepetéssel folytatódott a 3,24 millió dollár összdíjazású sanghaji férfi tenisztorna: a 3. fordulóban az osztrák Jürgen Melzer 6:1, 3:6, 6:3-ra legyőzte a világelső Rafael Nadalt. Az első játszma különösen döbbenetes volt: ritkán fordul elő Nadallal, hogy kétszer is elveszik az adogatását, mint ahogy most Melzer tette. Az osztrák teniszező megállás nélkül futtatta a világelsőt, és be is tudta fejezni a pontokat. A második szettben Nadal feljött, egyenlített, bár ugyanúgy egyetlen bréklabdája volt, mint Melzernek, csak éppen ő élt vele.
A döntő szett elején az osztrák játékos rosszul adogatott, amit Nadal nem tudott kihasználni. Amikor Melzer rendezte a sorait, 3:2-es vezetésénél ismét brékelt, s tulajdonképpen már 5:2-nél megnyerte a meccset, ám a mérkőzésvezető újrajátszatott egy labdamenetet, aminek végén – a visszajátszás is igazolta – Melzer ütése után a labda a vonalon pattant. A közjáték nem zavarta meg a Nadalhoz hasonlóan balkezes teniszezőt, és a saját adogatását hozva győzött. Melzer fölényére jellemző, hogy ő 37 nyerőt ütött, Nadal csak 17-et.
A többi esélyes, így Roger Federer, Novak Djokovics, Robin Söderling és Andy Murray egyaránt két játszmában győzött. Murray számára a siker azt is jelenti, hogy Nadal, Federer és Djokovics után negyedikként biztosította a helyét a szezon végi ATP vb-mezőnyében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.