Kampánybotrányok

Zord Gábor László
2010. 10. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai választási kampányok pénzt, médiafelhajtást és maximális erőbedobást sohasem nélkülöznek, és ez idén sincs másképp, így garantáltak a szaftos botrányok. Nemrégiben a kaliforniai kormányzói küzdelemben szabadultak el az indulatok: a demokrata jelölt, Jerry Brown egyik embere prostituáltnak nevezte a republikánus jelöltet, Meg Whitemant, arra célozva, hogy érdekcsoportoknak adja el befolyását, ha megválasztják. Az elszólás sem mindennapi módon került nyilvánosságra: a férfi a Los Angeles-i rendőrszakszervezettel beszélt telefonon, és azt hitte, hogy már megszakadt a hívás. A túloldalon azonban hallották, mi több, rögzítették mondatait, és a felvételt átadták a Los Angeles Times napilapnak.
Az internetes oldalak legolvasottabb híreit böngészve az is kiderül, hogy sokan odafigyeltek arra is, amikor egy ohiói republikánus képviselőjelöltről, Rich Iottról kiderült: rendszeresen viselni szokta a Waffen SS egyenruháját, amikor történelmi hadijátékokon vesz részt. A politikus hiába védekezett, hogy a felelevenített eseménytől függően más uniformist (például első világháborús amerikait vagy polgárháborús unionistát) is magára ölt, a pártjának vezető törvényhozója még egy demokrata kollégájával is öszszeállt, hogy elítélje ezt a „veszélyes” magatartást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.