Kedden egyeztet Orbán Tarlóssal

<p>Holnap egyeztet Orbán Viktor és Tarlós István – tudta meg a Magyar Nemzet. A miniszterelnök és a főpolgármester a Budapest jövőjét érintő törvénycsomagról tárgyal. Információink szerint az első hivatalos találkozónak nevezett megbeszélés valójában a második lesz, mivel a múlt héten már tárgyalóasztalhoz ült a két politikus.</p>

Szilágyi Richárd
2010. 10. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor a Fővárosi Közgyűlés pénteki alakuló ülése után azt mondta, hogy Tarlós István várhatóan ezen a héten „a hóna alatt egy paksamétával” ellátogat a miniszterelnökségre, és közösen megnézik, hogy mit lehet tenni a BKV helyzetének rendezése érdekében. Lapunk fideszes körökből úgy értesült, hogy az Orbán–Tarlós találkozó kedden lesz. Informátoraink arra is felhívták a figyelmet, hogy a nyilvánosságnak szánt megbeszélés valójában már a második, miután a múlt héten – a Fidesz elnökségi ülésének időpontjában – már tárgyalóasztalhoz ült a miniszterelnök és a főpolgármester.
Az egyik legfontosabb pont a BKV ügye. Sajtóhírek szerint a közlekedési cég megmentésének legvalószínűbb forgatókönyve egy százmilliárd forintos állami tőkeemelés lehet. Forrásaink szerint is ez az egyik lehetséges megoldási javaslat, de egyelőre semmilyen döntés nem született az ügyben, és hangsúlyozták: nem tudnak arról, hogy a kormányzat befogadta volna ezt a forgatókönyvet.
A Magyar Nemzet azt is megtudta, hogy a hétvégén is folyamatosan dolgoztak annak a Budapest-csomagnak az összeállításán, amelyről a főpolgármester először lapunknak adott július végi interjújában beszélt. Tarlós akkor azt mondta, György Istvánnal, a városüzemeltetésért felelős helyettesével közösen dolgoznak egy Budapest jövőjét érintő törvénycsomagon, amihez szeretnék megnyerni a miniszterelnök támogatását is. Október elsején szintén lapunkban árulta el a leendő városvezető, ha főpolgármesterré választják, akkor az önkormányzati választásokat követő legrövidebb időn belül tárgyalóasztalhoz ül Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy a BKV és a négyes metró legfontosabb kérdéseiről külön is egyeztessenek. Tarlós hangsúlyozta, hogy a lehető leghamarabb szeretnék elfogadtatni az Országgyűléssel a csomagot, „mert nagyon komoly felelőssége lesz többeknek abban, hogy az elkövetkező időszakban lehessen dolgozni ebben a városban”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.