Kép az Ifjú Vezetőről

Képet közöltek Észak-Koreában Kim Dzsong Unról, az ország valószínű leendő vezetőjéről. A fiatalember egy több száz fős tömeget ábrázoló fotón egy tábornok és apja, Kim Dzsong Il diktátor társaságában ül. A külvilág nem bízik abban, hogy újdonságot hoz az apjához megszólalásig hasonlító ifjú vezető.

Hírösszefoglaló
2010. 10. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első alkalommal jelent meg fotó a valószínű utódról. A KCNA központi hírügynökség nem tett említést a Kedves Vezető legkisebb fiáról, a Yonhap dél-koreai hírügynökség ugyanakkor megerősítette, hogy a felvételen ő is felfedezhető. A 27 éves Kim Dzsong Unt a mostani párttanácskozáson négycsillagos tábornokká léptették elő, beválasztották a párt központi bizottságába, és a központi katonai bizottság alelnöke lett, írta az MTI. A szóban forgó kép megjelent a Rodong Szinmun központi napilap címoldalán.
Kim Dzsong Un hatalmának forrása egyedül vérvonalában keresendő, mutatott rá Bruce Klingner, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi elemzője a Korea Times szöuli napilap kérdésére, aláhúzva, hogy amíg a jelenlegi vezető él, tökéletesen simán fogják végrehajtani a hatalomátvételt, s minél tovább él Kim Dzsong Il, annál valószínűbb, hogy sikerrel is fog járni. Klinger egyúttal azt tartotta lehetségesnek, hogy az ifjú vezető, amint megszerzi a hatalmat, azonnal szigorítani fog a politikáján, akár válságot is gerjeszthet a lakossági támogatás elnyerése érdekében. Eredmény nélkül értek véget a szakértői szintű katonai tárgyalások Észak- és Dél-Korea között. A dél-koreai küldöttség a tárgyaláson ragaszkodott ahhoz, hogy Phenjan kérjen bocsánatot a Cshonan dél-koreai hadihajó elsüllyesztéséért. A phenjani küldöttég azonban tagadta, hogy köze lenne a tragédiához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.