Késve fizettek az Athlon Zrt. ügyfelei

K. Tóth László
2010. 10. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hitelt akkor is vissza kell fizetni, ha közben visszavonták a kölcsönt nyújtó társaság engedélyét – ez a tanulsága annak az esetnek, amelyet tegnap tett közzé honlapján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF). A maximum egyéves futamidejű „gyorskölcsönöket” nyújtó Athlon Zrt.-ről van szó, amelynek tevékenységi engedélyét – a társaság tőkehelyzetének rendezetlensége miatt – 2009. augusztus 12-én visszavonta a felügyelet. Az adósoknak ettől függetlenül vissza kell fizetniük a tartozásukat. Az Athlon nevében eljáró, a PSZÁF által kirendelt felügyeleti biztos a társaság több mint 23 ezer ügyfelének küldött fizetési felszólítást a hét folyamán.
Az Athlon képviselője a fizetési felszólításban követeli a fizetési késedelembe esett ügyfelektől, hogy fennálló és lejárt kölcsöntartozásukat – amely a tőke mellett ügyleti kamatot, kezelési költséget és hitelbírálati díjat tartalmazhat – hét napon belül rendezzék átutalással vagy a fizetési felszólítással egyidejűleg megküldött készpénz-átutalási megbízáson. Ugyanakkor lehetőség van arra is, hogy az ügyfelek tartozásukat három részletben teljesítsék a fizetési felszólítás kézhezvételétől számított 90 napon belül. Az Athlon felszámolási eljárása egy folyamatban lévő közigazgatási per kimenetelétől függően folytatódhat, addig a társaságot továbbra is a felügyeleti biztos irányítja majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.