Ki alakítja majd Ginát?

Mozifilmet készít Szabó Magda Abigél című regényéből Bánfalvy Ágnes. A hetvenes években forgatott, Zsurzs Éva rendezte tévéjáték Torma Piroskájának szerepével híressé vált színésznő évek óta dédelgeti az új Abigél-film ötletét, s most sikerült az ügyről megállapodnia Szabó Magda örökösével, Tasi Gézával – jelentették be tegnap Debrecenben, az írónő születésnapja alkalmából egykori iskolájában, a Dóczy Gimnáziumban rendezett ünnepségen, ahol a filmről szóló megállapodást is aláírták.

2010. 10. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film hű lesz Szabó Magda regényéhez, igényesnek, ugyanakkor igazi közönségfilmnek tervezik – tudatta Bánfalvy Ágnes, a film rendezője. A Zsurzs Éva-film szereplőgárdájával is tárgyalna, és a rendező saját színiiskolájának növendékeire is támaszkodni kíván, ám a főszereplő, Gina megformálója még nincs meg. A főszereplő megtalálására országos castingot tartanak, ami a napokban kezdődik. – Aki Gina szerepét megkapja, egy csapásra országosan ismert és elismert lesz, erre predesztinálja őt a regény óriási népszerűsége, és erre volt példa az is, ahogyan mi hozzánőttünk a tévéjátékban alakított szerepeinkhez – mondta Bánfalvy Ágnes.
Tasi Géza, Szabó Magda műveinek jogtulajdonosa emlékeztetetett: az írónő hozzájárult az Abigél musicalváltozatának operettszínházi bemutatásához, ezért úgy gondolta, akkor jár el Szabó Magda szellemében helyesen, ha a mozifilmváltozatnak szabad utat ad. Közölte, reméli, a Bánfalvy Ágnes által jegyzett film közel hozza majd a mai ifjúsághoz a kiváló alkotást.
A forgatást jövő augusztusban kezdik, és 2012-ben fejezik be. A rendező mintegy 450 millió forintos költségvetéssel kalkulál, és számít olasz, francia és lengyel szponzorokra is, ám úgy véli, mivel az Egri csillagok után a második legnépszerűbb magyar regény filmre viteléről van, szó, joggal reménykedhetnek a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Mozgókép Alapítvány támogatásában is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.