Kigyulladt egy raktár

Csibra Tibor
2010. 10. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár napokig is eltarthat a tűzoltók munkája Budapesten a XXII. kerületben, ahol tegnap kigyulladt egy raktárépület a Nagytétényi út és a Vöröskereszt utca sarkán. A szakemberek szerint elképzelhető, hogy a környéken élőket ki kell telepíteni a mentés idejére. Az ingatlan belsejében egy másik épület van, egy fagyasztókamra, s a szerkezet hőszigetelése kapott lángra. A tűzoltók nehezen tudják megközelíteni a helyszínt, miközben a szigetelőanyagból mérgező anyagok kerülnek a szabadba – tudtuk meg Molnár Pétertől, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivőjétől. A kigyulladt fagyasztó egy húsfeldolgozó üzemé, de a közelben egy benzinkút is van. A szakemberek folyamatosan mérik a levegő szennyezettségét, mert a környéket hatalmas füst borította be. A tűzoltók bontják az épület oldalfalait és tetőszerkezetét, így jobban megközelíthetik a tűzfészket. A csarnokban megtalálták egy hegesztőberendezés oxigénpalackját, a hozzá tartozó acetiléntartályt még keresik.
Kigyulladt egy értelmi fogyatékos gyerekeket és felnőtteket gondozó szociális otthon is tegnap Zalaegerszegen, az épületből csaknem hatvan embert vittek biztonságos helyre a tűzoltók. Az intézmény vezetője a távirati irodának elmondta, hogy az egyik vizesblokkban a műanyag mosdókagyló kapott lángra.
Tűz ütött ki tegnap reggel Budapesten, a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri épületében. A tűzoltók kiemelt, az ötös skálán négyes fokozatú riasztással vonultak a helyszínre, ahol egy faxgép okozta a lángokat. A toronyházat turbóventillátorokkal szellőztették ki, az esetnek nincs sérültje.
Teljes útzár volt szombaton a 3-as főúton Gyöngyös határában, ahol egy teherautó motortere gyulladt ki. A jármű fabrikettet szállított, de a rakomány nem kapott lángra. A sofőr eloltotta a tüzet, de a tűzoltóknak fecskendőkkel kellett lehűteni az áttüzesedett karosszériát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.